Felhívás!

Röviden

Teherbe esett a kihasznált kiskorú

A sepsiszentgyörgyi ügyészség tájékoztatója szerint egy 21 éves férfit kiskorú ellen több alkalommal elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolnak. A kiskorú lány anyját is bűnrészességgel vádolják, továbbá családon belüli erőszak elkövetésével is gyanúsítják. Kiderült, hogy a 21 éves férfi tavaly szeptember és idén március között, annak ellenére, hogy tudta, a kislány csak 12 éves, többször is szexuális kapcsolatot létesített vele. Tettéről akkor értesültek a hatóságok, amikor az áldozat teherbe esett. Az édesanya pártolta a szexuális kapcsolatot, mi több, márciusban bántalmazta az akkor már terhes kislányát: a verés után a kiskorú többnapos orvosi ellátásra szorult.

Börtönre ítélteket, erőszakos férfit kaptak el

Csütörtökön négy, letöltendő börtönbüntetésre ítélt fiatalt kaptak el és szállítottak be a háromszéki egyenruhások. Korábban minősített rablásért ítéltek el egy 21 éves (2 év 2 hónapot kapott) és egy 25 éves (2 évet kapott) kézdivásárhelyi férfit, továbbá a dobollói egyenruhások egy 27 éves személyt azonosítottak, akit korábban hatóság elleni erőszakért csuktak volna le 1 év 8 hónapra, illetve a bodoki rendőrök egy 29 éves férfit kaptak el, akit 1 év börtönbüntetéssel sújtottak, miután kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezetett. Csütörtökön este, fél tizenegy körül egy 29 éves nő is jelentette a kézdivásárhelyi rendőröknek, hogy 34 éves élettársa bántalmazta őt: a férfit eltávolították a lakásból, és öt napra szóló távoltartási rendeletet állítottak ki a nevére.

 

Már húsz vaddisznótetem

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos hétvégén arról tájékoztatott, hogy újabb vaddisznótetemeket találtak Háromszéken. A bardoci és magyarhermányi vadászterületeken még októberben bukkantak 4 elhullott vaddisznóra, s ezek esetében igazolódott az afrikai sertéspestis-fertőzés gyanúja, ám azóta további 16 tetemet találtak a megyében. Csupán 3 tetemből tudtak mintát venni, a többi előrehaladott bomlási állapotban volt. A disznóvágási szezon közeledtével az illetékesek fokozzák az ellenőrzéseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.