Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játszótérért tekertek júliusban

Játszótérért tekertek júliusban Kovászna megye

Sokakban érlelődött már egy játszótér szükségessége a kézdivásárhelyi Speciális Óvoda számára, míg a megvalósítás a kerékpáros adománygyűjtési akció révén, illetve szép közösségi összefogással valósult meg. Pénteken gyerekek, szülők és a közreműködők együtt örültek az avatón.

Hirdetés
Hirdetés

A Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Zöld Nap Egyesület, a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. főtámogatásával júliusban ötödik alkalommal szervezték meg a Tekerj egy jó célért! akciót, a befolyt pénzéből játszótér létesítésére és okospad felállítására szavazott a kézdivásárhelyi lakosság. Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány programigazgatója az avatón hangsúlyozta, „ez nem csak egy játszótér, hanem egy olyan, ami szeretetből épült”.

„Régi álmom volt, hogy még mielőtt nyugdíjba mennék, Kézdivásárhelynek legyen egy speciális óvodája, és ez két-három éve teljesült” – tudtuk meg Kész Ildikótól, a Manócska Napköziotthon igazgatónőjétől. Céljuk az, hogy a speciális igényű gyerekeket tudják fogadni, kellőképpen felzárkóztatni, segíteni a fejlődésben.

A Tekerj egy jó célért! akció során 33.000 lejt gyűlt össze, a park létesítésének értéke 15.700 lej – ezzel megvalósult az egyik cél, amelyet a szervezők kitűztek maguk elé.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük