Felhívás!

Országos Kriza-verseny

Országos Kriza-verseny Kovászna megye

Hétvégén Sepsiszentgyörgy nyújtott otthont a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny döntőjének, amely alkalomból Erdély különböző szegleteiből érkező, népviseletbe öltözött kis- és nagydiákok lepték el a város kulturális intézményeit.

A megnyitó és záró eseményre ezúttal egy újabb méltó helyszínen, az unitárius templomban került sor. Nyilván nem véletlenül, hiszen a névadó Kriza János nem csak versfaragó, nyelvészeti kutató és népköltészet-gyűjtő volt, hanem unitárius püspök is.

Szombaton az üdvözlő beszédek elhangzása után a résztvevők szétszéledtek, hogy a számukra kijelölt helyszínen versenybe szálljanak, vasárnap délelőtt pedig a templomban jelenlévők belekóstolhattak a felhozatal javába, ugyanis az első helyezettek ismét színre léptek. Megyénkből egy-egy kovásznai és sepsiszentgyörgyi, valamint két kézdivásárhelyi előadó részesült ebben a megtiszteltetésben.

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum, a kolozsvári Napsugár Kiadó, Kovászna Megye Tanfelügyelősége és a bukaresti Nemzeti Oktatási Minisztérium által szervezett rendezvényről hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.