Felhívás!

Lezajlott a disznótoros fesztivál

Lezajlott a disznótoros fesztivál Kovászna megye

Sorban 14. alkalommal, nagy nehézségek árán sikerült megszervezni a nemzetközi disznótoros fesztivált Bálványosfürdőn: az időpontját az országban dúló sertéspestis miatt februárról novemberre tolták, és még egy héttel ezelőtt is bizonytalan volt a rendezvény sorsa. Szerencsére jól sültek el a dolgok.

Tizenkét – nyolc külföldi és négy belföldi csapat – böllércsapat érkezett az Aporok várának romjai alá. Akadtak visszatérő vendégek is, de például a rendezvény kezdetétől jelen levő gádorosiak teljesen megújult csapattal érkeztek. A belföld az államelnök-választás miatt gyengébben képviseltette magát, de vélhetően a megyeszékhelyen zajló kolbásztöltő-verseny is elszippantott néhány résztvevőt.

Az elkészített étkeket idén a Daragus Attila főszervezőből, Bene László mesterszakácsból, Hatos Mihály hagyományőrző tábori lelkészből, torjai plébánosból és Komlósi Mihályból, a Vitézi Rend kulturális székkapitányából álló zsűri bírálta el, vigyázva arra, hogy egyetlen csapat se térjen haza díj nélkül. A szervezők aggódtak a medvék miatt is, de szerencsére a Kárpátok királya nem tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, amelyre holnapi számunkban visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások