Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Mit rejtett az utca földje!

A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar utcában, a Málik József és a Tulipán utca közötti övezetben, a korszerűsítési munkálatokat elkezdő cég váratlan akadályokba ütközött. A szakemberek a járdarész felbontása után azt észlelték, a régi kanalizálás egy szinten van az alagcsövezéssel, az út egyik szélén a magánházak szennyvízlevezető csatornarendszere közvetlenül az esővíz- és hóléelvezető csatornához kapcsolódik. A munkálatok elvégzésére a pályázatot elnyerő cég, illetve az alapvető korszerűsítés tervezője nem ismerte az 1970-es években kiépített földalatti csatornarendszert, mert nincsenek meg az akkori munkálatok tervrajzai. A korszerűsítési tervet újra el kell készíteni, illetve a kellő módosításokkal a most felfedett helyzethez kell igazítani, emiatt az utcában a munkálatok egy ideig nem folytatódhatnak.

 

Eltűntet keresnek

Kedden 11 óra körül értesítették a kökösi egyenruhásokat, hogy a 64 éves Kristóf Albert vasárnap este távozott otthonából, és még azóta sem látták, nem tért haza. A megyei rendőrség négy kutatócsapatot toborzott önkéntesek segítségével, de nem sikerült az eltűnt nyomára bukkanni. A keresés folytatódik, és a rendőrség felkéri a lakosságot, amennyiben sikerül valakinek azonosítani, azonnal szóljon az illetékeseknek. A férfi 170 centiméter magas, 70 kg-nyi a testsúlya, arca szögletes, magas a homloka, barnák a szemei, jobb lábára sántít.

 

Megvannak a választókörzetek

Az Állandó Választási Bizottság (AEP) 214 Kovászna megyei szavazóhelyiség létrehozásáról döntött az e hónapban tartandó államelnöki választások lebonyolítására. Ezek közül 34-et Sepsiszentgyörgyön, 13-at Kézdivásárhelyen, 8-at Baróton és Kovásznán, 5-5-öt Bodzafordulón, Szitabodzán, Zabolán, Szentléleken, Szentkatolnán és Nagyborosnyón rendeznek be, 3-3-at 12 nagyközségben, 2-2-t további hat községben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.