Felhívás!

Pályázat révén szépül Bölön

Hétfőn a helybéli Bölöni Farkas Sándor-iskola és a bukaresti Amfiteátrum Alapítvány közös pályázatának újabb fejezetét láthatták megvalósulni a bölöniek. Az összesen mintegy 600 embert érintő program keretében a bölöni iskola V–VIII. osztályos diákjai gyümölcsfa-csemetéket ültettek egy, a bölöni önkormányzat tulajdonában levő területen, a polgármesteri hivatal épülete mögött.

A diákok nyolcvan gyümölcsfát ültettek el, közöttük alma-, körte-, szilva-, barack-, meggy-, cseresznye- és naspolyacsemetéket, melyek a sepsiszentkirályi Pinus Siculus faiskolából, a baróti Barabás kertészetből, illetve a szecselei Yurta kertészetből származtak. A helyszínen a diákoknak szakemberek magyarázták el, hogyan kell szakszerűen ültetni a facsemetéket, miért fontosak a háztáji gazdaságban a gyümölcsfák.

– A diákok érdeklődve hallgatták, úgy tűnt, megértették, miért jobb a házi gyümölcs a piacon vagy az üzletben vásároltnál – mondta Mihály Zsuzsa, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdája, aki szerint falvaink iskoláinál ez a típusú gyakorlati tevékenység egészen kimaradt, pedig érdekelné a diákokat. Tavasszal folytatni lehet a gyakorlatot a fák metszésének, takarításának megtanításával – fűzte hozzá.

Az ültetésben a baróti magánerdészet munkatársai, Csirikás Róbert és Vajda Sándor, a bölöni közbirtokosság részéről pedig Ferencz Zoltán is besegítettek. A pályázat ilyen típusú tevékenységei nem merültek ki ezzel. Sikó Imre, Bölön polgármestere azt ígérte, az elkövetkezőkben több bölöni közterületen lesz még gyümölcs-, illetve díszfaültetés. A cél többek mellett a falukép javítása – magyarázta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.