Felhívás!

Röviden

Gondozott a baróti temető

Az elhunytakról való megemlékezés napja előtt a baróti temetőben sétálva nagyjából mindenütt gondozott, rendezett sírokat látni, friss virágokkal, mintegy jeléül annak, hogy a hozzátartozók tiszteletben tartják eltávozott szeretteik emlékét, a sírkert rendezett, szép összképe pedig még ezen is túlmutatva. Az elmúlt hétvégén a baróti polgármesteri hivatal elszállította a nyár során felgyűlt szemetet a temetőből, így rendezettségéhez hozzájárult az önkormányzat is.

A temető református tulajdonban levő részének bejáratánál egy felhívás olvasható. A presbitérium határozata alapján, aki sírkeretet készíttet, jeleznie kell szándékát a lelkészi hivatalnál, és köteles 200 lejes garanciapénzt is lefizetnie, amit visszakap, ha a munkálat után nem marad törmelék, szemét a helyszínen. Tordai Árpád tiszteletestől megtudtuk, nem új keletű a rendelkezés, már három éve érvényben van. Az intézkedés csak a református tulajdonban levő temetőrészen érvényes, ezzel is annak rendezettségét kívánják megőrizni, fenntartani, korábban ugyanis előfordult, hogy az egyház saját költségén kellett elszállíttassa az otthagyott hulladékot. (böjte)

 

Útjavítás Zágonban

Zágon községben az önkormányzat befejezte az anyagi kerete által megengedett aszfaltozást: összességében 5 kilométeren kátyúztak, illetve öntöttek aszfaltszőnyeget. Kis József polgármestertől megtudtuk, jelenleg a községi makadám és mezei utak karbantartása zajlik, aminek finanszírozásához Kovászna Megye Tanácsa is hozzájárult. E mellett dolgoznak a papolci ivóvízhálózat lefektetésén, a tervek szerint a hideg beálltáig elvégzik a szóban forgó munkálatot.

 

Munkaügyi ellenőrzések

A Kovászna Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség január elejétől szeptember végéig 666 ellenőrzést végzett, 147 munkáltatót büntettek az észlelt szabálysértések, törvénysértések okán. Negyven személyt találtak hivatalos formaságok nélkül dolgozni, a munkaadókat tetemes pénzbírsággal sújtották. A felügyelőség által idén kiszabott pénzbírságok összege meghaladja a 420 ezer lejt, az összeg háromnegyede a munkaszerződés nélküli dolgoztatást bünteti. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.