Felhívás!

Röviden

Kezdődnek az utalások

Elkezdik a kifizetéseket a Szülőföldön Magyarul program keretében, az első átutalásra pénteken, október25-én kerül sor – tájékoztatott Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

A programban változások is vannak, idén az OTP Bank szakított a hagyománnyal, és nem abc-sorrendben történik a kifizetés, ahogyan eddig megszokták a jogosultak. Az utalások továbbra is 9 részletben történnek majd.

Az érintettek számára értesítő levelet küldenek, amely tartalmazza a kifizetés dátumát, valamint azt, ha valami probléma adódott a bankszámlaszámmal. A levelekre jövő hét elejétől lehet számítani, és amennyiben november végéig a jogosultak nem kapják kézhez azokat, telefonálhatnak a pályázati irodához.

Akiknek hiánypótlást kellett beküldeniük, még nem számíthatnak a kifizetésre, sem értesítő levélre. Az ő esetükben erre december előtt nem lehet számítani, így a kifizetés átcsúszik jövő évre – tette hozzá a programfelelős.

Útfelújítási munkálatok Szentgyörgyön

A nagyobb útfelújításokkal párhuzamosan a város több pontján is zajlanak a kisebb munkálatok, tájékoztat a városháza. Haladnak a Kós Károly utca felújítási munkálatai. A kivitelező cég befejezte az aszfaltozást azon a szakaszon, amelyen az elmúlt időszakban dolgozott, a napokban a városból Illyefalva felé vezető jobb felőli sávon is elkezdik a munkálatot.

Az Andrei Șaguna utcában az alapozáson dolgoznak, a megfelelő rétegek eltávolítása megtörtént.

A Lázár Mihály utcában a Romtelecom mögötti 62-es és 63-as tömbházak előtt található parkolók és járdák javítása befejeződött, jelenleg az útfestések zajlanak.

A Bem József utcában a Román Kereskedelmi Bank előtti parkoló és járda javítási munkálatai elkészültek, a jelzések festése következik.

A Bánki Donát utcában, a Liliom utcában és a Krizantém utca 39-es tömbháza mögötti parkolóban befejeződtek az aszfaltozási munkálatok, itt szintén a festés következik.

A Grigore Bălan tábornok sugárút 52-es tömbháza körüli járdák és lépcsők javítása elkészült, az Esthajnalcsillag utcában a tömbházbejáratok javítása folyamatban van, míg a Jövő utcában zajlanak az út és a járda felújítási munkálatai.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 24., 7:09
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A Kós Károly utcában mindkét oldalon feltörték a járdát, csak az úttest-autókkal zsufolt- egyetlen sávján lehet gyalogosan közlekedni. Életveszélyes ! Nem lehetett volna baloldalt befejezni a járdát, és csak azután feltörni a másik oldalt?

 • User
  Dátum: 2019. október 26., 7:09
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Szóltak hozzám: A tegnap (pénteken) ügyes – bajosokkal elfoglalva járkáltam. A telefonommal nem is foglalkoztam. Este látom, hogy SMS – re méltatott az Egészségügyi Minisztérium (még éjjel kettőkor). Tudta a telefonszámom a törzslapról, értesült arról, hogy egy napot töltöttem a Fugulyán Megyei Kórházban. Komolyan figyelemre méltó. Az értesítő arra kér, hogy ne sajnáljam azt a néhány percet, amivel 9 kérdésükre válaszolok. Ennyi figyelem összpontosítás és ráirányulás után felvállaltam a válaszokat. Látszólag örültek neki, azt mondták, az interjú díjmentes. Első kérdés, egy négyes skálán, hányast adnék a foglalkozásra, amibe részesítettek (a 4 – es a legnagyobb elégedettséget jelzi). Beküldtem, a négyes számot, erre kaptam négy üzenetet, hogy helytelen a válasz. Megismételtem, erre kapom a második kérdést, hogy kellett – e vásárolnom gyógyszert vagy eszközt az ottlétem alatt. Egyetlen napos szűrővizsgálaton voltam, a két üvegcse anyagát otthoniból állítottam elő, tehát nemmel válaszoltam. Erre is kaptam egymás után nyolc helytelen válaszról szóló értesítést. Sorba vettem ezeket helytelen válaszokról szóló üzeneteket, hát nem azt írja, hogy öt centre bírságolnak. Megjött a harmadik kérdés, s már a helytelen válasz értékelése is. A véleményem mondtam a feltételnek megfelelően, díjmentesen, s már 10 cent helyett egy féleuró fölött lehazugoltak. A kilenc kérdés helyett két kérdéssel egy óránál több időt töltöttem el. Soha nem telefonáltam ennyit. Micsoda egy vállalat. Felmondtam a további válaszolást. Azóta is jönnek az üzenetek. Sajnos, nincs akivel beszélnem, nem érdemlik meg a figyelmet. Kíváncsi leszek a felmérés eredményére, mert a valóságot nem bírja majd tükrözni. Vajon miféle kákákat fognak összehordani? Vagy már tudják előre, hogy kin vagy min akarják a port el- kiverni, s valóban nem is kíváncsiak a véleményem(ünk)re.

  • User
   Dátum: 2019. október 29., 18:58
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Engem a tavaly nyáron kerestek hasonló üzenettel, belementem a játékba pedig van 20 éve nem voltam kórházban,ők úgy tudták “nemrég” voltam ott, büntettek vagy ötször az öt centtel aztán amikor hosszasan megüzentem a magamét többet semmit sem írtak.Nem tudom honnan tudták a számomat, nem dobálózok az odaadásásával, de furcsa volt hogy talán valaki az én biztosításommal érvényesült.

 • User
  Dátum: 2019. október 26., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 12

  “Kivancsi leszek a felmeres eredmenyere…”. En is kivancsi leszek a telefonszamlad arara. Hogy miert?! Mert nem hiszem el azt, hogy ejjel kettokor az Egeszsegugyi Miniszterium-tol jott volna neked az az uzenet. Egyszeruen melloznod kellett volna az egeszet. Na de amig lesznek ilyen naiv emberek, addeg a csavaros agyuak jol megelnek az ilyen ,es ehhez hasonlo csalasokbol !

 • User
  Dátum: 2019. október 26., 21:18
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Sajnos, csak magamra maradtam, én figyelmetlenségem oka, valaki azt üzente, ameddig én a válaszaim írtam be, az automatának, addig valaki szépen beszélgetett a számlámon. Kellett nekem.

  • User
   Dátum: 2019. október 28., 20:13
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Attól függetlenül, hogy gyanús kellett volna legyen, hogy munkaidő után állami hivataltól üzenet érkezik, ha átverés volt, kérdés, hogy honnan tudtak a kórházi kezelésről…