Színvonalas oktatás, nyitott hallgatóság

Színvonalas oktatás, nyitott hallgatóság Kovászna megye

Tankó György Sörfőzés a gyakorlatban, kicsiben és nagyban című előadásával kezdődött meg tegnap a sepsiszentgyörgyi Ezüst Akadémia harmadik évada a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében.

Példát mutatnak unokáiknak tanulni vágyásból, kíváncsiságból, a világra való nyitottságból – értékelte a hallgatóságot Kondor Ágota, a kollégium igazgatónője. Beszéde után Tamás Zsuzsanna, a Sapientia csíkszeredai karának főtitkára, a program ötletgazdája elmondta, 2015-ben azzal a szándékkal indították el az Ezüst Akadémiát, hogy tartalmas és érdekes előadások szervezésével egy olyan korosztályt szólítsanak meg, amelyiknek szüksége van a kiemelt figyelemre, mára pedig ez lett az intézmény egyik legnagyobb társadalmi felelősségvállalási programja. Ugyanakkor sikerült szorosabb kapcsolatot kiépíteni a székely emberekkel – ezt bizonyítja az is, hogy minden helyszínen minden évben túljelentkezést regisztrálnak.

A rövid köszöntőbeszédek után Tankó György, a Sapientia egykori élelmiszermérnök-hallgatója, ma a Szent István Egyetem doktori iskolájának látogatója tartotta meg színvonalas előadását, melyen semmit sem csorbított közérthetősége.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.