Mikósok Budaörsön

Mikósok Budaörsön Kovászna megye

Budaörsre vitte az éneket Székely Mikó Kollégium diákkórusának 44 tagja. Október 17–21. között testvériskolájukban, az Illyés Gyula Gimnáziumban vendégeskedtek.

Az éjszakai utazást követően, ha gyűrötten is, de próbára hívta a diákokat a kötelesség és a kísérő pedagóguskar, mindenekelőtt Dombora Anna karvezető. A gyerekek a Tókos Ibolya magyartanárnő közreműködésével összeállított irodalmi-zenés előadást a testvériskola szabadtéri amfiteátrumában mutatták be Árendás Péter igazgató köszöntését követően.

– Nagy örömünkre eljutottak a hallgatósághoz a szavalatok és a dalok – mondta Dombora Anna –, sokan együtt énekelték velünk az Ó, én édes jó Istenem című éneket és a Harangok dalát, felvillanyozta őket Bárdos Lajos Csillagvirág népdalszvitje. Remélem, sikerült egy kicsit megerősítenünk bennük a magyarságtudatot.

A produkciót követően uszodában vagy kosarazással lazítottak a fiatalok, másnap a kollégium volt diákjai által szervezett egyetemlátogatáson vettek részt, a nagy tekintélyű ELTE-t és a budapesti műegyetemet „kóstolgathatták” a háromszékiek. Emellett a Carousel–Liliom musical, a Szépművészeti Múzeum, a Nemzeti Vágta és a vásári kavalkád színesítette a programot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.