Felhívás!

Röviden

Aláírásgyűjtés a fás legelőért

Október 10-én és 11-én, azaz ma és holnap a Honvéd-kút melletti, legelőként nyilvántartott erdők természetes állapotának megőrzéséért aláírásgyűjtést indítanak a környezetvédelmi aktivisták, akik ily módon is tiltakoznak az önkormányzat által megszavazott családi kalandpark létesítése ellen az említett helyszínen. Mint írják, „a közösség szempontjainak figyelembe vétele a jogállamiság egyik alapköve. Kérjük, hogy ezeket a város döntéshozói vegyék figyelembe.” A petícióban megfogalmazott célokkal egyetértők aláírásukkal is nyomatékot adhatnak támogatásuknak, illetve alaposabban is tájékozódhatnak ez ügyben, a környezetvédők a Szabadság téren, a Szent György-szobor közelében, illetve a Sugás áruház előtti téren, a Gróf Mikó Imre utca felőli bejárat közelében várják a polgárokat.

 

Kohézióval az Európai Unióért

Sepsiszentgyörgy önkormányzata Hargita Megye Tanácsának társszervezésében ITI (ITB) sikeres regionális fejlesztéspolitika 2021–2027 címmel szervezett kedden szakmai konferenciát Brüsszelben, a Régiók és Városok Európai Hete eseménysorozat keretében, amelyen EP-képviselők is részt vettek. A találkozó tétje: miként lehet a romániai területi fejlesztési politikák hatékonyságát növelni a harmadik európai uniós költségvetési ciklus előtt. Az EU-s források elosztásának javítására olyan konkrét javaslatok hangzottak el és pozitív példák kerültek bemutatásra, amelyek által azok a romániai megyék is nyerhetnek a jövőben, akik eddig a régiók átlaga alatti elhelyezkedés miatt a rendszer „vesztesei” voltak.

 

A hadügy faxüzenete

Október 7–13. között Kovászna és Hargita megyében, illetve Bukarestben is zajlik a CONCORDIA–19 elnevezésű intézményközi gyakorlatozás. Erről többek között a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai katonai alakulatok parancsnokai, a nemzetvédelmi minisztérium részéről pedig a gyakorlat vezetője október 8-án, kedden tájékoztatta Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalát. Természetesen nem személyesen jöttek magyarázattal szolgálni: az önkormányzat faxon kapott értesítést a tényállásról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.