Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Orbaiszék ad otthont a huszártoborzónak

Idén ismét megszervezik a IX. Háromszéki Huszártoborzót, amely a katonai hagyományőrző és lovasrendezvények egyik színpompás eseményének számít Székelyföldön. Ebben az évben Orbaiszéken idézik fel a daliás huszárok a hadba hívás pillanatait. Július 27-én 9 órakor Rétyen tartanak toborzót, majd átvonulnak 10 órakor Bitán, toboroznak 10.30-kor Nagyborosnyón, átvonulnak 11.30-kor Cófalván. A hagyományőrző huszárok Barátoson 13 órakor toboroznak, 17 órakor átvonulás lesz Pákén, majd 18 órától a toborzó résztvevői felvonulnak Kovászna városában is. Este a csomakőrösi kultúrotthonban huszárbállal zárják a napot, ahol huszárrá avatják a regrutákat.

Július 28-án, vasárnap 12 órakor Kovászna központjában tartanak felvonulást, majd a toborzással elkezdődik a 2. Orbaiszéki Forgács Fesztivál. A IX. Háromszéki Huszártoborzón közel száz, székelyföldi és anyaországi hagyományőrző lovashuszár és gyalogos vesz részt.

A Háromszéki Huszártoborzót Kovászna Megye Tanácsa közösen szervezi a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülettel, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesülettel, valamint Kovászna, Réty, Nagyborosnyó, Barátos önkormányzatával. 

Többen megsérültek

Tegnap két személygépkocsi ütközött a 12-es ország­úton, a gidófalvi és sepsikőröspataki útkereszteződésnél: a baleset következtében 3 személy sérült, közöttük egy 6 éves gyermek is. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője a médiának elmondta, a 3 sé­rül­tet kórházba szállították, továbbá rámutatott arra, hogy az egyik járgányban az édesanya és a gyermek utazott, illetve a másikban egy 80 éves személy. Az illetékes tudomása szerint az idős férfi súlyos gerincsérülést szenvedett. Az ügyben a megyei rendőrség indított kivizsgálást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük