Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Háromszéken is bevetik

Háromszéken is bevetik Kovászna megye

Megyénkbe is megérkezett az az új eszköz, amellyel a rendőrök már a közutakon kiszűrhetik, lebuktathatják a kábítószert használó sofőröket – tudtuk meg a megyei rendőrség szóvivőjétől.

Lapunk érdeklődésére Bartok Alexandru, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, nemrég érkezett meg megyénkbe az új szerkezet, így marosvásárhelyi kollegáikkal ellentétben, akik már túl vannak az első fogáson – egy 24 éves sofőrt buktattak le, aki marihuánát használt, mielőtt kormányhoz ült volna –, a háromszéki egyenruhások még nem próbálták ki a drogfogyasztást kimutató eszközt, de ami késik, az nem múlik.

– Természetesen kollégáim megkapták a megfelelő kiképzést, és hamarosan bevetjük a szerkezetet – avatott be Bartok, arra utalva, hogy fölöslegesen nem használják majd a kábítószerszondát, csupán olyan esetekben veszik elő, amikor az ellenőrzés során megállított sofőrön drogfogyasztásra utaló jeleket észlelnek. A lebukott sofőrt, akárcsak az alkoholszondáztatásnál, utólag kórházba is kísérik, ahol vérvizsgálatnak vetik alá, hogy pontosan kiderítsék, mennyi tudatmódosító szert használt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások