Felhívás!

Háromszéken is bevetik

Háromszéken is bevetik Kovászna megye

Megyénkbe is megérkezett az az új eszköz, amellyel a rendőrök már a közutakon kiszűrhetik, lebuktathatják a kábítószert használó sofőröket – tudtuk meg a megyei rendőrség szóvivőjétől.

Lapunk érdeklődésére Bartok Alexandru, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, nemrég érkezett meg megyénkbe az új szerkezet, így marosvásárhelyi kollegáikkal ellentétben, akik már túl vannak az első fogáson – egy 24 éves sofőrt buktattak le, aki marihuánát használt, mielőtt kormányhoz ült volna –, a háromszéki egyenruhások még nem próbálták ki a drogfogyasztást kimutató eszközt, de ami késik, az nem múlik.

– Természetesen kollégáim megkapták a megfelelő kiképzést, és hamarosan bevetjük a szerkezetet – avatott be Bartok, arra utalva, hogy fölöslegesen nem használják majd a kábítószerszondát, csupán olyan esetekben veszik elő, amikor az ellenőrzés során megállított sofőrön drogfogyasztásra utaló jeleket észlelnek. A lebukott sofőrt, akárcsak az alkoholszondáztatásnál, utólag kórházba is kísérik, ahol vérvizsgálatnak vetik alá, hogy pontosan kiderítsék, mennyi tudatmódosító szert használt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások