Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idén is lesz ellenőrzés 

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal idén sem áll el bevett szokásától, hogy rajtaütésszerűen ellenőrizze a megyei táborokat, és a szállással, étkeztetéssel, felszereléssel kapcsolatos szabályokat veszi górcső alá – mondta Onika Csaba, a megyei fogyasztóvédelem igazgatóhelyettese. A hétvégén már jelen lesznek a Waha Fesztiválon, ahol sátortábor is működik. A megyei táborok a Művészeti és Népiskola gondnoksága alatt működnek. A zabolai Csipkés tábor a korszerűsítési munkálatoknak köszönhetően tavaly jó kihasználtságnak örvendett, a közelében az elmúlt év során népi feredőt is létesítettek az Ars Topia Alapítvány önkéntesei. Kommandón a belső átépítések zajlanak az újjáépülő táborban, és optimista előrejelzések szerint már nyár közepére befejezik a munkát. A korábbi években több táborhelyet is ellenőrizett a fogyasztóvédelem, és több esetben úgy vélték, a létesítmények nem felelnek meg az előírásoknak, így több ezer lejes bíráságot is kiróttak. 

Néprajzi szeminárium Zabolán

A Csángó Néprajzi Múzeum, a Kriza János Néprajzi Társaság és a Magyar Néprajz és Antropológia Intézet szervezésében vasárnap tartják a 16. néprajzi szemináriumot Zabolán. Az esemény házigazdája Pozsony Ferenc akadémikus, néprajzkutató. Az előadások 16 órától kezdődnek a zabolai múzeumban, Dimény Attila, a kézdivásárhelyi múzeum igazgatója Kézdivásárhelyi örmény családok kapcsolathálójáról, Kinda István néprajzkutató pedig a háromszéki kézműves kataszterről értekezik. 18 órától mutatják be Kocsis Péter Csaba és Kotics József szerkesztette Cigány–magyar együttélés Zabolán című könyvet. 

Egy „vad este” a Park vendéglőben

Vad vacsorával csalogatják az ínyenceket ma estére a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőbe. A 19 órától kezdődő nem mindennapi esemény menüsora így néz ki: előétel – rántott fokhagymás békacomb gribiche-mártással; leves – tárkonyos fácánragú leves rókagombásan; főétel – szarvas nagyvadász módra, burgonyakrokettel és áfonyalekvárral; desszert – mákos erdei gyümölcsös piskóta. A hangulatról a Kováts András Ifjúsági Egyesület rézfúvós kvintettje gondoskodik. Belépő 149 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük