Felhívás!

Röviden

Marad a felirat!

Megnyerte Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a pert, amelyet a Székely Mikó Kollégium homlokzatán szereplő felirat miatt indított Dan Tanasă. A magyar nyelvű feliratról régi fényképek és képeslapok tanúsítják, hogy eredetileg is ott volt az épület parkra néző homlokzatán. A romániai jogrend szerint, amennyiben műemlékről van szó, annak eredeti állapotát kell visszaállítani, megőrizni. 

Feketeügybe merült

Szombat reggel Uzonból kérték a megyei tűzoltók segítségét, miután egy személygépkocsi a Feketeügy medrében kötött ki. A helyszínre a sepsiszentgyörgyi rohammentősök mellett egy roncskivágó-, illetve egy búváregység is sietett. A sofőr idejében kimenekült, az életmentők ellátták, kórházba szállítását elutasította. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai végül kihúzták az autót a folyóból, tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. 

Lefordult az útról

Szombaton délután, kevéssel 1 óra előtt értesítették a Kovászna megyei rendőröket, hogy Réty felé egy járgány lesodródott az országútról: a helyszínen kiderült, hogy a személygépkocsi sofőrje túlzott sebességgel vette be a kanyart. Ő és utasa könnyű sérülésekkel megúszta a kalandot. 

Viszik a bringát

Szombaton este a sepsiszentgyörgyi rendőrök egy tömbház folyosóján kaptak el egy fiatalt, aki biciklit csent. A rendőrök a helyszínen azonosították a 18 éves fiatalt, akinél egy speciális fémvágót is találtak. Bekísérték, és kiderült, hogy lebukása előtt pár órával egy másik bringát is sikerült elkötnie. A korábban ellopott bringát visszaadták a tulajdonosának, a fiatal ellen pedig kivizsgálás indult. Rétyen egy 42 éves nőt vizsgálnak a rendőrök, miután azzal gyanúsították meg, hogy május 17-ről 18-ra virradóra egy rétyi üzlet elől lopott el kerékpárt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.