Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A jövőnk a tét

A jövőnk a tét Kovászna megye

Az, aki most nem megy el szavazni, azt kockáztatja, hogy unokái majd nem beszélhetnek magyarul – állapította meg tegnap Márton Árpád. Az RMDSZ parlamenti képviselője szerint az európai parlamenti választások igenis, rólunk szólnak.

Márton Árpád a reggeli órákban, feleségével együtt a Zathureczky Berta otthonban szavazott.
– Én az unokáim jövőjéért szavaztam. Azt szokták mondani, hogy az a nép, amelyik feladja önmagát, annak nincs jövője. Aki ma nem megy el szavazni, az nagyban közrejátszhat abban, hogy dédunokája már ne tudjon magyarul. Ha nem lesz ott Brüsszelben romániai magyar képviselő, akkor majd Rareș Bogdan, Băsescu, Cioloș és ez a csodálatos volt miniszterelnök, Tudose fogja megmondani, hogy itt mi milyen jól élünk – nyilatkozta szavazás után Márton Árpád.

Hirdetés
Hirdetés

Benkő Erika a Székely Mikó Kollégiumban adta le szavazatát.

– Azért jöttem el szavazni, mert azt gondolom, hogy Székelyföld hangját el kell vinni az Európai Parlamentbe, és biztosítani kell a magyar képviselet folytonosságát Brüsszelben. Azt gondolom, hogy minden lehetséges fórumra, ahol képviselni lehet a közösségünket, képviselőt kell küldenünk, és ki kell állnunk érdekeinkért – nyilatkozta Benkő Erika.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 27., 15:12
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Szegyellje magat ez a szavazogep! Vastag a bor a kepen , hogy egyaltalan nyilatkozatra nyitja a szajat! O is egyike azoknak , akik miatt mely gyulolet ovezi az RMDSZ-t. Ha radikalisan nem valtoztatnak magatartasukon , regen rossz lesz , nehogy mar fejukbe szalljon a dicsoseg , hogy most , meg utoljara…..