Felhívás!

Röviden

Zajlik a speciális érettségi

Tegnap megkezdték az iratkozást, és június 5-ig tart a speciális érettségi, melyen azok a diákok vesznek részt, akik külföldi felvételi, nemzetközi vagy hazai versenyek miatt nem tudnak kortársaikkal érettségizni. A diákok a ploiești Mihai Viteazul Főgimnáziumban vizsgáznak, iratkozni még ma lehet. A vizsgák május 20-án kezdődnek a nyelvi kompetenciák felmérésével anyanyelvből és románból, majd nyelvvizsga következik idegen nyelvből, és a számítógépes kompetenciák felmérése. Román nyelv és irodalomból május 27-én írásbeliznek, 28-án a kötelező tárgyból, 29-én a szaknak megfelelő tantárgyból írnak, míg anyanyelvből május 30-án lesz a vizsga. Az első eredményeket május 31-én teszik közzé, ezt követően fogadják a fellebbezéseket, majd június 5-én közlik a végleges eredményt. A speciális érettségi mellett a vizsgák nyári szessziójára is kezdődik az iratkozás, ez május 27–31. között zajlik. A végzősök május 31-én fejezik be a tanévet, a vizsgák pedig június 3-án kezdődnek a nyelvi kompetenciák felmérésével. Aki nem kerül sorra 3-án, azt másnap, június 4-én hívják be. A szóbeliket követően július elsején lesz az első írásbeli, az utolsó pedig 4-én. Az első eredmények július 8-án lesznek meg. 

Környezetcsinosító kaláka

A GAL Sepsi Egyesület május 18-án, szombaton 13 órára környezetcsinosító kalákát hirdetett Szépmezőn, melyre várják az ottani lakóközössége. A lomtalanítást és közösségi kertészkedést bográcsozással zárják. Gyülekező 10 órától az óvodánál. Az összegyűjtött lomok elszállítását, az ültetéshez szükséges kellékeket, így virá­got, ásót, kesztyűt, de az ivóvizet és az eledel alapanyagát az egyesület biztosítja. 

Sebességmérés

Ma a 2D országúton Sárfalván, Ozsdolán és Kézdivásárhelyen, a 11-es országúton Kökösben, Szentivánlaborfalván, Maksán, Csernátonban és Sárfalván, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Szotyorban és Bükszádon, valamint Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen folyik sebességellenőrzés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.