Felhívás!

Várni tudni kell

Városszerte folynak a karbantartó munkálatok a sepsiszentgyörgyi utakon, a játszótereken, zöldövezetekben, a stadion lelátóin, csak a sok eső lassítja a munkát. Az infrastrukturális munkálatokat részletezte Antal Árpád polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón.

A Váradi József utca alsó szakaszán és a Sas utcában leterítették az alapozó aszfaltréteget, most az aknafedők megemelésén dolgoznak, és a járdákat készítik elő az aszfaltozásra, nemsokára pedig a koptatóréteg is lekerül az útra. Ugyanez a következő munkálatok sorrendje a László Ferenc utcában is, ahol megvan az alapozás, jövő héten a Puskás Ferenc utcában is kiadják a kivitelezőnek a munkakezdési parancsot.

A dohánygyári hegyen lévő Andrei Șaguna utcán a közművek lépnek először a ringbe, a rendőrséggel még az ügyben folynak a tárgyalások, hogy vajon teljes egészében vagy csak részlegesen zárják le a forgalmat.

Három utcán késik az útjavítók ténykedése, mert a cég, amely megnyerte a közbeszerzést nem akarja aláírni a szerződést, ugyanis másképp képzeli el a bérek aktualizálását, mint az önkormányzat. Az Ág utcai nyertes kivitelező a megyei útügy, de ő az ajánlatába belefoglalt személyi költségeket teljes egészében megemelné 57%-kal (ennyit jelent az építőiparban a minimálbér idei megemelése 3000 lejre), míg a város és a törvény csak a 3000 lejnél kisebb jövedelmek esetében fogadná ezt el. Ugyanez a helyzet áll fenn a Kós Károly utca esetében is, ahol a harmadik szakasz felújítását kellene megkezdeni, illetve a kisstadionnál is ezért stagnál a javítás. A polgármester kezdeményezte a pénzügyminisztériumnál, hogy ha a nyertes cégek bizonyos határidőig nem írják alá a szerződést, az felbontható legyen

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.