Felhívás!

Aki esztet elhiszi…

Ukrajnában Volodimir Zelenski, egy egyszerű komédiás az új megválasztott államelnök. A nép képviselője legyőzte a gonosz rendszert jelképező Porosenkót. Hurrá, holnaptól korrupciómentes övezet lesz az egész ország! Náluk is készül a „Fără penali” produkció, csak még nem választották ki a főszereplőt.

Nos, egy kis kijózanító ismétlés. Néhány évvel ezelőtt a törvényesen megválasztott elnök, Janukovics nem volt hajlandó bármit aláírni az EU-nak, inkább az (előnyösebb) orosz javaslatot fogadta el. Nosza, megindult ellene egy páratlan lejárató kampány, olyan #resist-féle, a Majdan téri véres tüntetések, bunkósbot-forradalom amerikai milliárdok segítségével. És teljesen véletlenül, az amerikai alelnök, Joe Biden fia rövidesen egy ukrán kőolajvállalat igazgatósági tanácsába csücsül, ráadásul a vállalat gázkitermelési koncessziót kap. A Donyeck-vidéken! Később az ukrán főügyész kihallgatni szándékozik a korrupciógyanús fiatalembert, erre a papa, Joe Biden odatelefonál Porosenko elnöknek: egy fél órán belül távolítsátok el, mert ha nem, leállítunk egy egymilliárdos segélyt. És a kíváncsi főügyészt kirúgták.

De hogy nyerhetett egy apró színész elnökválasztást? Persze, a tévé segítségével, amely népszerűsíti. Egy Igor Kolomojszki nevű úriembernek történetesen van a tarsolyában néhány stúdió. Ennek az úriembernek volt egy bankja is, de miután óriási kölcsönöket adott a barátainak, fizetésképtelenné vált. Akkor az állam átvette az 5,6 milliárdos kárral együtt a bankot. Ön hogy érezné magát, kedves olvasó, ha egy 5,6 milliárdos (mocskos) játékát a rendőr bácsi elvenné? Ugye haragudna? Kolomojszki is ezt tette, haragjában ellenzékivé vált, és mellékesen Izraelbe távozott, nehogy valakinek eszébe jusson letartóztatni őt. Közben reklámozta Zelenskit, aki nyert is. Kolomojszki ezt saját győzelmének nyilvánította.

Különben a bankár-tévémágnás egy szinte nyíltan náci fegyveres csoportot támogat a Donyeck-vidéki harcokban. Emberek halnak ott meg, de az kit érdekel?

Zelenski megnyugtat mindenkit: őt nem befolyásolhatja senki, Kolomojszki sem. Hogy is van a gyereknóta? Megfogtam egy szúnyogot, több volt egy akónál. Aki esztet elhiszi, szamarabb a lónál…

(Eközben Kelet- Ukrajnában a vér tovább folyik, mint annyiszor a történelem során.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.