Felhívás!

Röviden

Gazdatalálkozók megyeszerte

Ma 17 órától Zágonban, csütörtökön Csernátonban, pénteken pedig Ozsdolán tartanak gazdatalálkozót. A találkozókon jelen lesznek a megyei önkormányzat, a Pro Economica Alapítvány, a megyei mezőgazdasági igazgatóság, az AgroSIC és a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének képviselői. Minden érdeklődőt várnak. 

Lopnak, mint a szarkák

A sepsiszentgyörgyi rendőrök több lopással gyanúsított személyt is azonosítottak. Egy 22 éves fiatalembert azzal vádolnak, hogy május 6-ra virradóra tíz ezer lej fölötti bevételt zsebelt el a hotelből, ahol alkalmazottként dolgozott. A kárt részben sikerült visszaszerezni, a tettes ellen eljárás indult. Másik két fiatal – egy 13 és egy 16 éves – május elején többször is kifosztott egy pénztárgépet, a kár itt 11,2 ezer lejre tehető (mire lebuktak, az összeget részben már el is költötték a vádlottak). Mindkettő ellen eljárás indult többszöri lopás vádjával, a 16 évest pedig 24 órára őrizetbe is vették. Egy 50 éves férfi ellen lopási kísérlet miatt emeltek vádat. Az illető kihasználta, hogy a sepsiszentgyörgyi család távozáskor nyitva hagyta kapuját és bejárati ajtaját, behatolt a lakásukba, és javak, pénz után kutatott, csupán a tulajdonosok hazaérkezésekor lépett le, ám ezek tetten érték, és értesítették a hatóságokat. 

Ittas és sebességmániás sofőrök

Május 10–12. között a megyei rendőrség munkatársai 170 közúti szabálysértést azonosítottak, ezek közül 85 a túlzott sebesség rovására írható. Két ittas sofőrt is elkaptak, illetve két, hajtási nélkül furikázó egyén is lebukott. Az ittas sofőrből hételején sem volt hiány, egy brassói polgárt Szentivánlaborfalván kaptak el, akinél az alkoholszonda 0,49 mg/l alkoholt mutatott ki a lélegzetében. 

Sebességmérés

Ma a 10-es országúton Bo­dzafordulón, Bredéten és Bodzakrasznán, a 11-es országúton Kökösön, Uzonban, Maksán, Kézdivásárhelyen és Lemhényben, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Bükszádon, valamint Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán folyik sebességellenőrzés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások