Felhívás!

Levél a még meg nem születetthez…

A tavasz energiáiban hatványozódik az erőm. Az anyaságra való készülődésem egyre felfokozottabb, és minden mozdulatod üzeni: hamarosan érkezel. Talán soha nem éreztem ennyire elememben magam, most minden szépség, minden lelki erő megtalál. Szépen hagytad, hogy kiteljesedjünk együtt. Köszönöm Neked, hogy szinte semmiről nem kellett lemondanom, ami az életem része. Nem kellett elfordulnom emberektől, a hivatásomtól, nem kényszerítettél ágyba, nem gyötörtél rosszullétekkel, s még a kívánósság édes vagy gyötrő pillanataitól is óvtál. Hagytad, hogy rácsodálkozzak általad is, és azáltal, amik ketten vagyunk, erre a világra. Velem voltál sok-sok izgalomban, munkában, rohanásban, beszélgetésben, játékban, vigasztalásban és éneklésben, és olyan ritkán tiltakoztál. Egy anya feladata elmondani a gyerekének, hogy jó. Te jó vagy.

Nem fogok fűt-fát ígérni Neked, mert nem tudom, milyen lesz az életünk, amikor itt leszel. Nem mondom, hogy túl magabiztosan lépek a nevelés útjára, mert tele vagyok félelemmel, aggodalommal. Ezer meg ezer kérdés lüktet bennem, egyre hangosabban. És ebben a furcsa másvilágban mégis érzem a nyugalmat. Érzem a gondviselést. Azt, hogy minden rendben lesz.

Szeretnék minden virágot megszagoltatni veled, szeretnék sokszor mezítláb szaladgálni a zöld fűben. Csigákat lesni. Szeretném játszva énekelni, hogy volt egy fakatona, s megmutatni neked, hogy vannak vidékek – kívül és belül, olyan vidékek, „ahol csak úgy lehet megmaradnunk, ha egymás kezét szorítjuk” (Kányádi Sándor) Szeretném, ha nem félnél a rókától. Szeretném, ha átéreznéd az emberek örömét és fájdalmát. Szeretném, ha a lelked fényességét másnak is odaadnád. Szeretném, ha nem haragudnál az esőre. Szeretném, ha megtapasztalnád mennyi szeretet van ebben a világban. Szeretném, ha megértenéd, hogy a világ a Te arcodat tükrözi vissza minden arcban, minden hangban, minden miértben.

Megígérem, a társad leszek mindenben.

Péterfi Ágnes, Sepsiszentgyörgy

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.