Felhívás!

Röviden

A jövendő fizikusai

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) április 5–7. között szervezte meg az Öveges József–Vermes Miklós Fizikaversenyek országos döntőjét a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégiummal együttműködve. A verseny az idei tanévtől fölkerült a Román Oktatási Minisztérium által támogatottak sorába. A VII. osztályosok körében Mihály Hanna Andrea, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákja (felkészítő tanára: Kolumbán Laura) a harmadik, a VIII. osztályosoknál Dobra László Edgár (Nagy Mózes Elméleti Líceum, tanára: Bartha Zsolt) a második, míg a XI. osztályos Czira Borbála (Nagy Mózes Elméleti Líceum, tanára: Csák László) ugyancsak a harmadik helyen végzett. A legjobb eredményeket elérő VIII-XI. osztályos diákok részt vehetnek a versenyek magyarországi döntőin.

 

Ingyenes meghallgatás

Szerdán 10 órától a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes.

Félelmeink legyőzése

Csütörtökön 16.30-kor a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjas Klubban, a Rák Ellen a Jövőért Egyesület szervezésében Csavar-Mátis Katalin tart előadást Félelmeink legyőzése címmel. Várnak minden érdeklődőt.

 

Idén 35 párt köszöntenek

Az előző évek során kialakult szokás szerint Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala a Szent György Napok keretében idén is felköszönti az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat. Eddig 35 olyan házaspár jelentkezett Sepsiszentgyörgy önkormányzatához, akik idén ünneplik házasságuk 50., illetve 60. évfordulóját. A jelentkezők közül 24 pár az arany-, 10 pár pedig a gyémántlakodalmát ünnepli. Egy olyan pár is jelentkezett, akik 70 éve fogadtak örök hűséget egymásnak. Az ünnepségre április 25-én, csütörtökön 12 órától kerül sor a Házasságkötő-teremben.

 

Radar az úton

Egy hét alatt 347 gyorshajtót szúrtak ki a közutakon az egyenruhások, 7 jogosítványt be is gyűjtöttek. Idén megyénkben 27 súlyos közlekedési baleset történt, 5 személy meghalt, 24 súlyosan sérült.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.