Felhívás!

Körforgalmat az útra, hidat az Oltra

Többek között két új sepsiszentgyörgyi körforgalom létesítésére bólintott rá a helyi tanács akkor, amikor jóváhagyta a Tóth-Birtan Csaba alpolgármester által előterjesztett határozattervezetet ezek megvalósíthatósági tanulmányáról.

A Sepsi Aréna parkolójába, illetve az épülőfélben lévő focipálya-komplexumhoz való ki- és betérést megkönnyítő körforgalmat alakítanak ki a 12-es országúton, az előbbit 2.084015 lejes, az utóbbit pedig 3.107.900 lejes tervezett költséggel. Mindkét körforgalom része lenne egy bicikliút és járda is. Bálint József néppárti tanácsos hozzászólásában javasolta, hogy az ugyanazon az ülésen előterjesztett árvízvédelmi tanulmányban is szereplő, az adott zóna belvizeinek elfolyását segítő, a 12-es út alatt átvezető áteresz építését is végezzék el a körforgalom kiépítésével egy időben, hiszen utólag költségesebb és bonyolultabb is lenne. A műszaki terv elkészítésére egy hónapot ír elő a terv, a megvalósításra pedig négyet.

Szintén a legutóbbi tanácsülésen a volt autóalkatrészgyár adományaként elfogadta a város az Olt fölötti használaton kívüli távhővezetéket, amelyre ráépült a kis gyalogoshíd. Egy Regionális Operatív Program keretében benyújtott pályázat részeként ugyanis a város már korábban tervbe vette, hogy meghosszabbítja a Nicolae Iorga utcai bicikliutat, és egy új gyalogos és kerékpáros forgalomra alkalmas hidat is építve a Kis utcán keresztül összeköti azt a Păiș David úttal, de eddig nem rendelkezhetett a vezetékkel, amely nem volt a tulajdonában.  – A jelenlegi állapotában életveszélyesnek nyilvánított híd átvételével a felelősség is a városé – mondta a határozatot előterjesztő alpolgármester – így a közeljövőben lezárjuk, majd lebontjuk a hidat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 9., 8:56
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nem a gyárbajáró (lehet már nem is kell ilyen) kerékpárhídról szól a fáma, hanem a nehéz teherforgalom átirányításáról a Cigaretta utca magasságában vagy még azon túl is…A nehéz szállítóforgalmat ne engedjék be a városba Kerülő lehetne Gidófalván át…Gondolkozzanak.