Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bellérek kerülőutakon

Bellérek kerülőutakon Kovászna megye

Tegnap terepen ellenőriztek egy méretes – a húsvéti ünnepek tükrében zajló – akciósorozat keretében a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság munkatársai. Már az első nap rendellenességeket találtak, tudtuk meg dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvostól.

Hirdetés
Hirdetés

Részben jó hírnek számít, hogy az elmúlt hónapokban a közutakon nem kaptak el, nem értek tetten malacokat szállító belléreket. Azért csak részben jó hír, mert a hatóságok tudomása szerint újabban más útvonalakat használnak a bellérek, kikerülik a „hagyományos” vizsgálópontokat (ez ügyben is intézkednek).

Háromszéken idén két vágóhíd (a baróti és a lemhényi) vághat bárányt. Ideiglenes vágópontokra nincs nagy igény, mindeddig egyetlenegy igénylés sem futott be, mint ahogy tavaly sem mutatkozott érdeklődés a hivatalos bárányvágás iránt.

A húsvéti ünnepekkor megnő az ilyenkor hagyományos élelmiszerek forgalma: ezek tárolását, minőségét nézik a szakemberek. Tegnap rajtoltak terepen, és máris szabálytalanságokat találtak, főképpen a higiénia hiánya, a helytelen tárolás miatt. A tematikus ellenőrzéssorozat május elsejéig zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük