Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Meghalt egy nő, két férfi sérült

Szedi az áldozatait a változékony, esős, havas, közlekedésre veszélyes februári időjárás: kedden este a Hargita megyei Oklándon egy nő meghalt, és két férfi sérült, amikor a 35 éves kézdivásárhelyi férfi vezette haszonjármű kamionnal ütközött. A helyszínelés megállapította, a haszonjármű a 13A országúton Parajdról Székelyudvarhely fele tartott, amikor egy jobbkanyarban átsodródott a szembejövő sávra, és egy 33 éves oklándi sofőr által vezetett kamionnal ütközött. A haszonjárműben utazó 58 éves székelyudvarhelyi nő meghalt, a rendőrség eljárást indított a gépkocsivezető ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Hirdetés
Hirdetés

80 ezer diák

Kezdődik az iratkozás a Zero Waste Iskola címre, amit hazai tanintézmények nyerhetnek el, amennyiben szelektíven gyűjtik a hulladékot. A nyertes csapat interaktív táblát nyer. A verseny lényege a szelektív gyűjtés az iskolákban, valamint ökológiai projektek kivitelezése az osztályban és az iskolán kívül is. A versenyt már több éve szervezik, Kovászna megyei csapat még nem nyert, de jelentkezők mindig vannak ebből a térségből is, tájékoztattak a szervezők. Eddig összesen 830 iskola mintegy 80 ezer tanulója kapcsolódott be a programba, és több ezer tonna szelektív hulladékot: fémet, papírt, üveget gyűjtöttek az évek során. A projektre benevezhetnek 5-8 és 9-12-es osztályok, csoportok, a jelentkezési lapot a www.ecostuff.ro honlapon lehet kitölteni, március elsejéig.

Szép öregkor

Az idei Szent György Napok keretében Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala tizedik alkalommal köszönti azokat a párokat, akik az arany-, illetve a gyémántlakodalmukat ünneplik, azaz 50 vagy 60 éve házasok. Az elmúlt kilenc évben összesen 221 párt köszöntött az önkormányzat.

Kérik mindazokat a párokat, akik idén ünneplik az 50. vagy a 60. házassági évfordulójukat, hogy jelentkezzenek a hivatal 25-ös szobájában (hétfőtől péntekig 9-15 óra között) 2019. április 5-ig, vagy a következő telefonszámok egyikén: 0267.316.365, 0737.433.028.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük