Felhívás!

Petíció árvaházi gyermekek ellen

Baróton a tavaly ősszel, az októberi tanácsülésen döntöttek a helyi tanácsosok arról, hogy támogatják két, olyan családi ház építését a városban, melyekben szociálisan hátrányos helyzetű családokból származó, illetve árva gyermekeket helyeznének el (konkrétabban: azoknak a gyermekeknek egy részét, akik eddig az oltszemi gyermekotthonban voltak).

A határozattervezet előterjesztésében a város polgármestere ecsetelte a házak építésével járó előnyöket: munkahelyek jönnének létre, az itt ellátott gyermekek a helyi iskolákba járnának, azzal együtt pedig növelnék az intézmények költségvetését, hiszen azoknak a fejkvóta szerint több gyermek után több pénz is járna.

A napokban azonban egy, a Facebookon terjedő petícióra hívták fel figyelmünket olvasóink, mely arra szólítja fel Barót város önkormányzatát, hogy ne társuljon ehhez a projekthez, lévén, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek létszámának növekedése Baróton komoly megpróbáltatások elé állítaná mind a pedagógusokat, mind a többi diákot, de azok szüleit is.

„Már eddig is számos szülő döntött úgy, hogy Barótról más településre viszi taníttatni a gyermekét. Nem örülünk ennek a folyamatnak, mert a jó képességű gyermekek távozása a baróti oktatást, de a település életét is hátrányosan befolyásolja. Úgy véljük, hogy a város oktatási intézményei sem szakmailag, sem infrastrukturálisan nincsenek erre az újabb megterhelésre felkészülve, ezért a döntéshozókat arra szólítjuk fel, találjanak más megoldást ezeknek a gyermekeknek, fejlettebb, nagyobb létszámú társadalmi közegben helyezve el őket, mely számára nem jelentenek megterhelést” – áll a petícióban.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 15., 13:53
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Szép. 🙁 Hátrányos képességű gyerekekkel kell növelni az iskolák létszámát. Hogy még azt a kevés itthon maradt normális gyermek is degenerálódjon, félelembe éljen. Hova akarnak ezek minket juttatni? Még így is annyi hátrányos képességű van, hogy ezeknek is külön iskolát kéne építeni.

 • User
  Dátum: 2019. február 15., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: 15

  A befejezetlen iskolát kellene felépiteni es azután az árva gyerekeket befogadni ,hogy legyen ahova jarjanak tanulni mert ami iskola van szörnyű ahogyan neznek ki !!Męg a Baroti gyerekek is el kell menjenek vidékre tanulni.

 • User
  Dátum: 2019. február 15., 20:31
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Facebook bejegyzésből újságcikk. Nem kellett utánamenni, bárkit is megkérdezni. Pedig a valóság megrázó. A városatyák szerint előny az iskolának. rmdsz politika, pénzmosás. ott az előny, nem itt. Baróton már vagy egy családi ház, a középiskolát uralják, a rendőrséget járják, a tanárok tehetetlenek, az igazgatót meg kell kérdezni, milyen előnyről tud beszámolni.. A normális gyermek el kell innen meneküljön, itt nem tud túlélni. eladja a várost az udemeraj.

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 20:46
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Milyen ujsagcikk ez? Miert nem jarja korul a problemat. Menjen iskolaigazgatohoz, tanacsoshoz, polgihoz. Aztan irodjon meg a cikk s ne a netrol szedje le az infokat. Ezert nem kell cikket irni. Aztan. Itt kettos jatekot jatszik mindenki. Polgarmester, igazgato. A kulisszak mogott folynak a targyalasok. Hulyenek nezik a lakosokat, a tanarokat. Szep vezetoseg!