Felhívás!

RÖVIDEN

Áprilisig foglaltak  az időpontok
A Kovászna megyei gépjárműbejegyzéssel és jogosítványokkal foglalkozó igazgatóság által közzétett, interneten is előjegyezhető időpontokat áprilisig betöltötték. Az intézmény internetes oldalán közzétett információk szerint hétfőn már nem lehetett a március 14. és április 10. közötti időszakra időpontot foglalni, csupán az ezt követő napokra. Az internetes előjegyzést március elsején vezették be, és Kovászna megye prefektusa szerint nagy sikernek örvend a szolgáltatás, amely által növekedett az intézmény hatékonysága is.

Traffipax
Ma a 113-as megyei úton Torján és Bükszádon, a 11-es országúton Nyujtódon, Lemhényben, Szentivánlaborfalván, Ojtozban és Kézdivásárhelyen, a 12-es országúton Szotyorban, Málnáson, Mikóújfaluban és Kilyénben, valamint Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán folyik sebességellenőrzés.

Hétvégi razziák
Közrendet erősítő akciókban vettek részt a hétvégén a Kovászna megyei egyenruhások. Ezek során közúti, erdészeti kihágásokra figyeltek, elsősorban az illegális kereskedelem visszaszorítása volt a cél, tudtuk meg a megyei rendőrség közleményéből. Az említett 50 akció folyamán a rendőrjárőrök a csendőrség segítségére is támaszkodhattak, vagyis vegyes csapatokban dolgoztak. Készült 199 kihágási jegyzőkönyv, a kirótt bírságok összértéke 47 ezer lejre rúgott. A törvény emberei részt vettek 23 olyan bevetésen is, amelyekre a 112-es segélyhívón érkezett információk alapján került sor.

Ittas vezető
Vasárnapra virradóra goromba úrvezetőre akadtak a szentgyörgyi egyenruhások. A 41 éves férfi erős alkoholszagot árasztott, de nem volt hajlandó a szondába fújni, és a vérvételt is visszautasította. Hab a tortán, hogy amikor hozzáláttak, hogy mindezekért dossziét készítsenek a nevére, kiderült, hogy hajtásija sincs.

Szarkák munkában
Kökösben március 7–10. között elloptak egy elektromos tablót és 12 méternyi kábelt, Uzonban szombaton láncfűrészt, hegesztőgépet, körfűrészt. Utóbbi esetnél megvan a tettes, 14 éves.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 14., 15:19
  ÉRTÉKELÉS: 24

  Tisztelt szerkesztőség! A sajátom mellett ismerőseim véleményét is közvetítem: az új, online változata a lapnak nem élvezhető, a régihez képest nehezen átlátható. Vannak akik azóta nem is nyitják meg! Ha számít Önöknek az, hogy hányan olvassák az írásaikat, akkor változtassanak!
  Tisztelettel egy -még- rendszeres olvasójuk.

  • User
   Dátum: 2017. március 14., 17:03
   ÉRTÉKELÉS: -11

   Kedves Olvasó! Nagyon nehéz kérésének eleget tenni, mivel nagyon sokan épp azért találják jónak az új honlapot, legalábbis a hozzánk eljutó vélemények szerint, mivel áttekinthetőbb, mint a korábbi. Esetleg, ha konkrétan megfogalmazza, hogy mit változtatna, azt megfontolás tárgyává tesszük. A szerkesztőség

   • User
    Dátum: 2017. március 15., 14:15
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Ami jó: nagyobb a szövegméret, ezért olvashatóbb, és szép nagyok a képek.
    Ami nem tetszik: nem különül el egyértelműen a menüsor a cikkek szövegétől. Ugyanaz a betűtípus, méret és szín. Kisebb képernyőn nem a normális változat, hanem a mobilra szánt sűrített mód jelenik meg. Nem egyformán néz ki internet explorerben vagy firefoxban, és teljesen egyéb látszik két különböző telefonban. A régiben tisztán elválasztva jelentek meg a “blokkok”, itt egy nagy fehér háttérben összefolynak a dolgok. Kicsit túlzottan nagynak érzem az elején a logót, már ahhoz is görgetnem kell, hogy a legelső olvasnivaló látszódjon.
    Valóban átlátható annak a felhasználónak, akinek szép nagy képernyője van (viszont még aránylag nagy monitoron is görgetni kell oldalirányban), de nem gondoltak a kisebb képernyős felhasználókra, kisebb méretű laptoposokra, vagy táblagépre.
    Nyugaton élő ismerősömnek (apple gépet használ) így hiába magyarázom telefonon, hogy mi van egy bizonyos jobb oldali fotón, ha nála bal oldalon jelenik meg, és hosszú magyarázat után érti meg csak, hogy mire gondoltam.
    Ezért érzem azt, hogy a régi honlap után ez kissé gyerekes próbálkozás. Sajnálom, mert amúgy tetszetős.

     • User
      Dátum: 2017. március 16., 17:11
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Nagyon kulturált hozzászólás. Kérdezem a Hírmondót, az is belefér, hogy valaki itt vadbarmozik, vagy csak a nemi és egyéb kiválasztó szervek emlegetése moderálható?
      Miért baj, hanem tetszik az embernek valami, és – a szerkesztőség kérésére – pontosan meg is fogalmazza, mire gondol, hátha tényleg “megfontolás tárgyává teszik”? Erre a véleménye miatt vadbarmozzák, meg “lője főbe magát” szintű trollkodásra vetemednek, majd a szerkesztőség ezt nemcsak tolerálja, hanem simán leközli. Na, akkor itt nem csak a weboldallal van baj. Azt a megállapítást szűröm le ebből, hogy a szerkesztőségnek tetszik az önjelölt védelmező véleménye, és esze ágában nincs megfontolni bármit is. Szégyen! Nem ezt vártam a Székely Hírmondótól.

     • User
      Dátum: 2017. március 16., 17:12
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Kedves Olvasó! Egy vélemény “közlését” nem attól tesszük függővé, hogy nekünk tetszik-e vagy sem. Még csak azt sem tudjuk figyelembe venni, hogy Ön egyetért-e vele vagy sem. Mivel a véleményét nyilvános fórumon fogalmazta meg (írhatott volna a szerkesztőség e-mail-címére is), ez óhatatlanul magában hordozza azt a veszélyt, hogy valaki Önnek nem tetsző véleményt fogalmaz meg. Hogy aztán ezt alpári stílusban teszi? Nos, az már őt minősíti.