Felhívás!

RÖVIDEN

Lómentés a hídon
Szombaton délután, 3 óra körül értesítették a megyei tűzoltókat, mivel Lemhény és Bereck között, a vasúti hídon beragadt egy ló a talpfák közé – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Érdeklődésünkre kiderült, hogy a szekér mellől szökött meg a ló, és felszaladt a hídra, amelyen a talpfák alól hiányzott a fémalj, így a riadt állat a tátongó üregbe lépett, és fennakadt a talpfákon (lábaival a levegőben kapálózva). A mentésben 4 önkéntes és 8 hivatásos tűzoltó vett részt, illetve egy állatorvos is segédkezett. Az állatot elkábították, és kiemelték a betonból készült talpfák közül: a mentés idejére felfüggesztették a vasúti közlekedést Lemhény és Bereck között. A ló élve megúszta a kalandot.

Megalakult az RMDSZ Berecki Nőszervezete
Kilenctagú elnökséggel Bereckben alakult meg az év első RMDSZ-nőszervezete a megyében, szombaton, a helyi kultúrotthonban. A hölgyek már az első találkozón elhatározták, hogy húsvét előtt hagyományos tojásíró délutánt szerveznek, és a megírt tojásokkal a községben egyedül vagy nehéz sorban élő időseket ajándékozzák meg. Az alakuló ülésen a jelenlevőket Dimény Zoltán polgármester köszöntötte, és biztosította támogatásáról a nőszervezet munkáját. Az újonnan megválasztott Fülöp Zsófia elnök megköszönve a bizalmat elmondta, szeretné, ha a berecki hölgyek együtt tudnának tenni a közösségükért, és bárkit szívesen fogadnak a csapatba, hiszen mindannyiuk munkája hiánypótló lesz.

Fatolvajok Szitabodzán és Zabolán
4 méternyi fa „jött ki” abból a két jelöletlen, kidöntött szálból, amelyet egy 21 éves fiatalember a Szitabodza-környéki erdőből vitt haza. A helybéli egyenruhások elkapták, és nevére dosszié nyílt engedély nélküli vágásért, falopásért állítják a törvény elé. Zabolán egy 63 éves férfi vágott ki jelöletlen fát a községi erdőből, és hazavitte azt március 3-án. A községi rendőrség hivatalból indított eljárást ellene, és ezerlejes bírságot szabtak ki rá, a faanyagot elkobozták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.