Jelentős kár pár lejért

Jelentős kár pár lejért Kovászna megye

Lapunkat arról értesítették, hogy a sepsiszentgyörgyi Vadász utcában lévő, a polgármesteri hivatal tulajdonában lévő korcsolyapályát múlt héten megrongálták: számos rézelemet loptak el belőle.

Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy már értesítették a rendőrséget.
– Szerdán éjszaka a rendszerből kiszedték a szem előtt lévő rézcsöveket. A város tulajdonában van a pálya, és a Sepsi ReKreatív részvénytársaság működtette. A lopással működésképtelenné tették a gépet, nem tudni, hogy megéri-e, egyáltalán fel lehet-e javítani – részletezte.

Kiderült, hogy a pálya működésekor folyamatos szolgálat volt a helyszínen, ám a leszerelés napján megszűnt a „zártság”, ezt használták ki a tolvajok.
Különféle forrásokból megtudtuk, hogy a tolvajok a kétméteres rézcsöveket, kábeleket fejszével vágták le, de a közel 10 ezer eurós kondenzátort is teljesen összetörték, és olyan csatlakozásokat is elvittek, amelyeket külön nem forgalmaznak a piacon. Az ellopott rézcső, kábelek tömegének megfuttatása során az is kiderült, hogy az ócskavasasnál maximum 200 lejt kaphattak a szajréért a tolvajok. „Már megvan a gyanúsítottak köre” – nyilatkozta érdeklődésünkre Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 13., 0:58
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nehogy,már most is etnikai megkúlömböztetéstöl félve ne közöljék le a “barnák”nevét ! Tudja meg mindenki a tólvajok nevét,hogy ezután ovakodjanak a lakósok tölük !

 • User
  Dátum: 2017. március 13., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Érdemes volt elköltöztetni az évek alatt megszokott és nagyobb látogatottságnak örvendő helyszÍnről (a sporttanács mellől) mert a személyes érdekek ezt követelték. De sebaj, majd a mi pénzünkön majd vesznek egy sokkal drágábbat, amit ugyanugy tönkre fognak tenni az “illetékesek” (és most nem csak a tettesekre gondoltam).
  „Már megvan a gyanúsítottak köre” – nyilatkozttal kapcsolatosan csak annyit, hogy a kár értéket a szociális segély havi részaránya mennyi idő alatt fogja fedezni?
  Néhány magyarázatra váró kérdés:
  A helyi tanács indit-e kivizsgálást a saját embereinek a felelőségének megálapitására?
  Ki lesz boldogabb, amennyiben megkerülnek a tettesek viszont a kár nem?
  Milyen módon lehet hozzáférni a Sepsi Rekreativ RT tevékenységének éves beszámolójához?
  Milyen telyesítmény kritériumok állnak a Sepsi Rekreativ RT vezetőjének “manager”-i döntéseinek elemzésére (a párt iránti elkötelezettségen kívül)?