Felhívás!

Röviden

Akcióban az egyenruhások

Közbiztonságot erősítő bevetéseken vettek részt hétvégén a Kovászna megyei egyenruhások: 76 eseményhez riasztották őket, köztük 30-hoz a sürgősségi hívószámon kaptak információkat. 146 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak ki, és kiróttak 46 ezer lejnyi büntetést is. Begyűjtöttek 12 hajtási jogosítványt és 5 forgalmi engedélyt is. Hét személy ellen „szezonjellegű” bűncselekmények, illegális vágás, illetve falopás vádjával folyik eljárás, összesen 3,3 méter fát koboztak el, egy sofőrt 5 ezer lejre büntettek, mert szállítólevél nélkül közlekedett fával megpakolva.

Ittas, illegális vezető

Vasárnap reggel Árapatak területén leigazoltattak egy 51 éves sofőrt, akinél 0,92 mg légalkoholszintet mért a szonda. A megyeszékhelyen viszont forgalomba be nem írt jármű vezetéséért indítottak eljárást egy férfi ellen, ráadásul érvényes jogosítványa sem volt.

Éjjeli kalandok

Vasárnapra virradóra a sürgősségi hívószámon riasztották a kézdivásárhelyi rendőröket, hogy valaki balhézik az egyik kocsmában. A helyszínen a zelegorkodó, 36 éves, ittas férfi az egyenruha láttán még jobban begorombult, kénytelenek voltak megbilincselni. Kiderült, hogy korábban bicskával fenyegette a személyzetet, és betörte egy személygépkocsi szélvédőjét is.

Kedvezmények az igyekvőknek

A TEGA idén is kedvezményt biztosít azok számára, akik a hulladékszállítási költségeket előzetesen fizetik: hat hónap kifizetésen esetén 5%, egész év esetén pedig 10% árkedvezményben részesül minden ügyfél. Az ajánlat határideje április 30-a, és azon nyugdíjasokra is kiterjed, akiket az 50%-os kedvezmény is érint. Fontos, hogy az év kezdetével érvénybe lépett a differenciált díjszabás is: ennek értelmében azok a személyek, akik szelektíven gyűjtenek, városon kedvezményesen 9 lejt fizetnek 15 lej helyett, vidéken pedig 7 lejt 12 lej helyett. A félreértések elkerülésének érdekében a TEGA hulladékszállító autói kamerával rögzítik a gyűjtés folyamatát, így azt is, ha egy adott címen nem raktak ki szelektív hulladékot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.