Felhívás!

Nem mindenki sepri el még a kapuja elől sem

Nem mindenki sepri el még a kapuja elől sem Kovászna megye

Barótra is megérkezett az igazi tél. Hivatalos adatok szerint tegnap reggel a hóréteg vastagsága a városban 22 cm volt, ám napközben is havazott még.

Arról nem kaptunk információt, hogy a havazás valahol fennakadást okozott volna a közlekedésben, úgy tudjuk, Sepsiszentgyörgy fele, a Hatod hágón át is viszonylag jól lehet közlekedni. A városban a korábbi években már megszokott állapotok vannak, vagyis az ingatlanok előtti járdák helyenként le vannak pucolva a hótól, máshol azonban nincsenek, az autók számára pedig inkább az úttestről lenyomott hó okoz gondot némely helyen.

A gyalogosok, főleg az idősebbek számára a nagyobb gond általában akkor szokott bekövetkezni, ha a hó elolvad, aztán majd ismét megfagy, jegessé, csúszóssá változtatva a járdákat. A tél elején a járdák hótalanításának kérdése a városi tanácsban is felmerült, kiderült azonban, hogy közmunkaköteles (szociális) személy egyre kevesebb van a településen, akikre amúgy sem lehet a hóeltakarítást bízni, így a feladat csupán a Tega alkalmazottakra hárul ezen a télen. Nyilván, ha minden tulajdonos lelkiismeretesen lepucolná a frissen hullott havat a háza előtti járdáról, akkor eleve jobb lenne a helyzet.

 

 

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.