Felhívás!

Megszűnik a szociális étkezde

Megszűnik a szociális étkezde Kovászna megye

A szociális étkezde Sólyom utcai épületét a szentgyörgyi önkormányzat öt évvel ezelőtt uniós forrásokból újította fel és tette alkalmassá a rendeltetésszerű használatra. Mivel az utóbbi években alig 15%-os kihasználtsággal működött, más szerepet kerestek neki.

A tanács tegnapi ülésén szavazta meg, hogy az épületet átadják a Plugor Sándor Művészeti Líceumnak, étkezde működtetése céljából. Az iskolának van bentlakása, de nincs menzája, viszont köteles napi három étkeztetést biztosítania a diákoknak. Ezután a művészetisek és a speciális iskola diákjai is ott étkeznek, így február közepétől 85%-os kihasználtsággal fog működni a kantin, indokolta Sztakics Éva alpolgármester az intézkedést.

Természetesen az ott ebédelő szociálisan hátrányos helyzetű, többnyire őrkői iskolásokat és óvodásokat sem hagyják sorsukra, a tanács szakbizottsága ma elemzi részletesen, hogyan oldják meg a szociális étkezde eddigi látogatóinak további ellátását. Mostanában ott csak gyerekek ettek, és az Őrkőn több szociális program is működik, nem is biztos, hogy indokolt őket tovább étkeztetni, illetve előfordulhat, hogy a felnőtteknek viszik haza, akik egyébként nem hajlandók arra az öt nap közmunkára, amit az étkezésért ellenszolgáltatásként „fizetniük” kell.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.