Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Hajléktalanok karácsonya
Fűtött helyen, családias hangulatban ünnepelhették a karácsonyt azok a hajléktalanok, akik elfogadták a Romániai Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi önkénteseinek meghívását. A zenés ünnepi műsor és szentmise után a szeretetszolgálat munkatársai terített asztaloknál töltött káposztát szolgáltak fel, majd karácsonyi csomagot osztottak a rászorulóknak. Az utcai gondozószolgálat önkéntesei azoknak a hajléktalanoknak is vittek ebédet, meleg teát és kalácsot, akik nem akartak, vagy nem tudtak részt venni az ünnepségen, mondta Székely Róbert. „Úgy gondoljuk, hogy amikor együtt tudunk énekelni és együtt tudunk egy órát tölteni, akkor az egy családi hangulatot próbál teremteni. És ez, ami miatt értékesebb lesz az egész, és ez, amit mi próbálunk folyamatosan éltetni, és folyamatosan a hajléktalanok közé bevinni, a családi hangulatot” – fogalmazott az önkéntes koordinátor. 

Sajmeggy az év fája
A magyar Országos Erdészeti Egyesület és az Év fája Kuratórium 2013 után idén immár hatodik alkalommal tette lehetővé, hogy az egyesület ágazati hírportálján (www.oee.hu) és az Év fája tematikus weblapon (www.azevfaja.hu) keresztül szavazzanak erdész tagtársak, erdész kollégák és a szakmán kívüli érdeklődők a jövő évi Év fájára, mellyel a 2019-es esztendő fafaját választhatták meg a résztvevők. Ebben az évben is élénk érdeklődés mellett, november elejétől kezdve, csaknem három héten keresztül zajlott folyamatosan az online szavazás, amelyen összesen 1281 érvényes szavazatot adtak le a szavazók, a megadott határidőig. A szavazatok alapján a 2019-es esztendő fafaja a sajmeggy (törökmeggy) lett, melyre összesen 554 szavazat érkezett. A sajmeggy fájából régen pipaszárat készítettek. Termése ehető, kellemes ízű, fűszerként is használják. 

Szombaton szállít a Tega
Január 1-je helyett december 29-én szállítja a vegyes hulladékot a Tega Rt. A köztisztasági vállalat arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint szomszédjaikat is tájékoztassák a változásról, ugyanis legközelebb csak január 15-én szállítanak vegyes szemetet! 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük