Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Többet fizetünk jövőben

Gazdag tematikájú, kilenc napirendi pontos tanácsülést tartottak a múlt csütörtökön Baróton, mely a jelek szerint az év utolsó ilyen tanácskozása volt.

Elfogadták a Transloc szállítási vállalat költségvetését, úgyszintén a polgármesteri hivatal szervezeti felépítésének módosítását, aztán a szociális támogatásban részesülő közmunkaköteles személyek (köznyelven az ún. szociálisokról van szó) munkabeosztását hagyták jóvá a tanácsosok. Itt elhangzott, hogy a munkálatok részint ugyanazok maradtak, mint a korábbi években, de mivel ezek a személyek egyre kevesebben vannak, a hótalanítást, a járdák, utak homokkal való szórását már nem lehet rájuk bízni, ezeket a munkákat a Tega Rt. alkalmazottjai végzik el.

Hirdetés
Hirdetés

Továbbá szerződést hosszabbított a tanács a Szent Ferenc Alapítvánnyal, és arról is döntöttek, hogy az állandó ügyeletet biztosító orvosok továbbra is ingyenesen használhatják azt a szobát, melyet a tanács bocsájt rendelkezésükre. Meghosszabbították a tanácsosok a diákdombi iskola bérlésére vonatkozó szerződést is a római katolikus plébániával – azzal a feltétellel, hogy a bérleti díj 50%-a helyett ezentúl csak 25%-ot kelljen az egyháznak az épületre fordítania. Elhangzott, hogy már úgysem igazán fontos az, hogy mennyit fordít vissza az épületre az egyház, hiszen ha minden igaz, két év múlva új iskolaépületbe költözhetnek át a diákok.

A tanácsülésen a jövő évi adókról is szó esett. Kiderült, hogy elenyésző, 5%-os értékben ugyan, de bizonyos adók emelkednek, lévén, hogy Baróton már több éve nem alkalmazták az adóemelést, ám most szükségesség vált, mert a város több pályázatban is érdekelt, melyekhez az önrészt elő kell mindenáron teremteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük