Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Jancsó Benedek-szobrot avatnak
Ma avatják fel Vargha Mihály szobrászművész legújabb alkotását, Jancsó Benedek gelencei származású polihisztor egész alakos szobrát a budapesti Várnegyedben lévő egyetemi katolikus gimnázium udvarán. „Méltánytalanul elfeledett lámpásembere Háromszéknek” – emlékezett meg a Székely Nemzeti Tanács gelencei születésű alapító tagjáról és elnökéről Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, aki maga is jelen lesz az eseményen. A tudós emlékét a Jancsó Alapítványon keresztül leszármazottai is ápolják, az utóbbi három-négy évben a megyei tanács és a Székely Nemzeti Múzeum támogatásával és közreműködésével is. A szoborállításra a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapnak a támogatásával kerül sor. 

Májusban választunk
Sógor Csaba után Winkler Gyula is kérte a háromszéki RMDSZ támogatását ahhoz, hogy jövőre újra megméretkezzen az európai parlamenti képviselői helyért. A Megyei Állandó Tanács december 17-én dönt majd ebben a kérdésben. 

Vitaest Székelyföld megmaradásáról
Székelyföld megmaradásának feltételei címmel tartanak vitaestet december 12-én, szerdán 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A témáról Pakó Benedek kanonok, Czegő Zoltán író, költő és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő fejti ki véleményét. 

Hiába várták, nem jött el
Elmaradt a szombat estére beígért Niki Belucci–fellépés a sepsiszentgyörgyi Mohó Clubban. A magyar lemezlovas menedzsmentje a közösségi oldalon azt írta, a szervezők nem biztosították a megállapodásban előzőleg szereplő körülményeket, ezért mondták le a többi helyszínre hirdetett fellépést. Bartos Botond, a Mohó Club tulajdonosa szerint nekik nem indokolták meg a visszalépést, a lemezlovas menedzsere nem válaszolt telefonhívásaikra. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük