Felhívás!

Pénz áll a kórházhoz

Pénz áll a kórházhoz Kovászna megye

A Regionális Operatív-programban 64 ponttal nyert a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház sürgősségi osztályának bővítésére és felszerelésére benyújtott pályázata a megyei tanácsnak, januárban a finanszírozási szerződést is aláírják – közölte sajtótájékoztatóján Tamás Sándor megyetanácselnök.

A lehívható 8 millió lejes összegből a meglévő épület mellé új szárnyat építenek, ezáltal több mint duplájára bővül a sürgősségi osztály területe, és az eddigiektől eltérően, külön gyermek, illetve felnőtt sürgősségi ellátás lesz. A pénz felét korszerű felszerelésre költik majd, komputertomográfot, röntgengépeket és egyebeket vásárolnak majd belőle.

Tamás Sándor „retró pályázatnak” nevezte azt a román kormány által kitalált módszert, amelynek során az Európai Uniótól azért pályáztak – és nyertek is – pénzt, hogy visszamenőleg kifizettessék az állam által az elmúlt években a megyei, a kézdivásárhelyi kórház és a kovásznai szívkórház fejlesztésére adott pénzt. Összesen 552 ezer lejt térítenek vissza az egészségügyi költségvetésbe, a megyei tanács pályázati partnerként az 5%-os önrészt kaphatja vissza.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.