Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elutasították a Mikó visszaszolgáltatását
A legfelsőbb bíróság tegnap jogerősen elutasította a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium államosított épületeinek a visszaszolgáltatását, közölte az MTI-vel az intézmény szóvivője. A bírói testület háromszori halasztás után hozott döntést a restitúció elutasításáról. 

Bocsánatkérést vár
Bocsánatkérést vár Sebastian Cucu prefektustól Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke a magyarokat diszkrimináló és sértő kijelentései miatt. Tamás Sándor azt kifogásolta, hogy a törvényesség felügyeletével és a román kormány megyei képviseletével megbízott prefektus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy sértés lenne, ha a megye választott tisztségviselői távol maradnának a december elsejei centenáriumi ünnepségről, de azt is sugallta, hogy nem kívánatos a magyar tisztségviselők felszólalása az ünnepségen. 

Levél az elnöknek
Klaus Johannis államelnökhöz továbbították a citizengo.org/hu oldalon dr. Kékesy Raymund által kezdeményezett, több mint 10 ezer támogató aláírással ellátott Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak! címet viselő petíció szövegét, írják közös közleményükben Fejér László Ödön, szenátor és Kulcsár-Terza József, képviselő. Az Államelnöki Hivatal Állampolgársági Ügyek Osztályá­nál november 21-én iktatott levelükben arra kérik az államfőt, tegyen lépéseket a „székely terrorperben” ártatlanul elítélt kézdivásárhelyi fiatalok ügyének megnyugtató rendezése érdekében. Kezdeményezésükhöz csatlakoztak Benkő Erika, Bíró Zsolt-István és Csoma Botond képviselőtársaik is. 

Orgonaavató
Befejeződött a kézdialbisi műemlék-templom 6 plusz 1 regiszteres orgonájának restaurálása. Az orgonát Klink Sándor építette 1900-ban, teljes körű felújítását Dénes Endre orgonaépítő végezte. Köszönet illeti Tódor Béla kézdialbisi lelkipásztort, Bod Tibort és családját, a presbitériumot és nem utolsó sorban a gyülekezetet a restaurálás ideje alatt tanúsított pozitív hozzáállásért és támogatásért. Az orgonát vasárnap 11 órától, az istentisztelet keretében avatják fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 25., 8:34
    ÉRTÉKELÉS: 5

    ROVIDEN: (Filmajanlo)-Gyerekek a Sons Of Anarchy cimu amerikai 92 reszes szuper filmsorozat utan most 2018-vegen ,megjelent egy masik motros sorozat (ugy is veheto,hogy a Sons of Anarchy folytatasa de azert nem egeszen az) a MAYANS MC,mely sorozat a Mayans motoros banda szemszogebol folytatja a tortenetet.Az elso szeria 10 reszbol all,egyelore ez van feltoltve,magyar felirattal.A masodik szeriat most gyartjak az FX-esek es jovo evben kerul bemutatasra az FX tevecsatornan. Habar szerintem nem lephet a nyomaba sem a Sons of Anarchy-nak,igy az elso 10 resz utan azt mondhatom,hogy elegge jo filmsorozat,erdemes elkezdeni es megnezni. A filmsorozat intro betetdalanak refrenjevel bucsuzom,mely igy hangzik:”I am a wolf,a wild cur/ Cut from the pack,with blood on my fur/ Every howl marks the blood /Cause a beaten dog… never forgets.” Egyebkent ez a dal,Donalt Tump politikaja ellen es a mexikoi hataron allo es epulo fal ellen volt irva. Meg azt kell megjegyeznem,hogy mindket motoros banda letezo es valos,tehat mindket sorozatot valos esemenyek ihlettek.Jo szorakozast a filmhez!