Felhívás!

Vezessünk óvatosan!

Vezessünk óvatosan! Kovászna megye

A megyei rendőrség vezetősége sajtóközleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a télidőben felelőtlenül viselkedő, szabálysértésen kapott sofőrök a komoly bírságok mellett nem csupán a saját, de mások életével is játszanak.

Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője hangsúlyozta, a téli gumik felszerelése nincs naptári dátumhoz kötve, hanem az időjáráshoz igazodik, éppen ezért az első hó lehullása már­is „aktiválta” a sofőrök kötelezettségeit.

„Akik jeges, havas, csúszós úton közlekednek, kötelesek az évszaknak megfelelő gumikkal felszerelni autóikat. Emellett azok az árut szállító járgányok, amelyek több mint 3,5 tonnát is szállíthatnak, de a személyek szállítására használtak is (a 9 ülésnél többel ellátottak), el kell legyenek látva speciális abroncslánccal, vagy engedélyezett csúszásgátló felszerelésekkel. A felelőtlen sofőröket, akik megszegik, áthágják ezeket a szabályokat akár 2900 lejes bírsággal is sújthatjuk” – figyelmeztetett a rendőrségi szóvivő.

Elmondta, hogy az idei téli szezonban ugyan még nem osztottak ki bírságot a téli gumik miatt, ám folyamatosan ellenőrzik ezeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.