Felhívás!

Rövid

Részegen balesetező rendőr

A Brassói Táblabíróság elé állítják a Kovászna megyei közlekedésrendészet egyik vezető beosztású főtisztjét, egy rendőrbiztost és egy sepsiszentgyörgyi forgalmistát. A vád utóbbiak esetében bűnpártolás és hamisítás, a főtisztet gondatlanságból elkövetett testi sértéssel és hamisításra való felbujtással vádolják. Az eset dióhéjban: idén április 20-án a főtiszt részegen vezette autóját, és a szembejövő sávon frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival, a balesetben öten megsérültek. A baleset körülményeit vizsgálókat főnökük rávette, hogy ne hallgassák ki a tanúkat, ne fújtassák alkoholszondába, ne vezessék el vérvételre, gépkocsivezetőként pedig a feleségét tüntessék fel, akadályozván a főtiszt büntetőjogi felelősségre vonását. 

Viszonylag csendes ünnep- és szabadnapok

„Csak” egy tűzeset és egy közúti baleset történt a karácsonyi ünnepek és az azt követő hétvége alatt Kovászna megyében, áldozatok nem voltak – tájékoztatott Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője. Karácsony második ünnepén egy bodzavámi lakás (Brassó megyéhez tartozik, de a bodzafordulói tűzoltók „vadászterülete”) kéménye kapott lángra, két négyzetméteren leégett a tető. Vasárnapra virradóan a 10-es országúton, Bodzaforduló és Bodzakraszna között, egy gépkocsi lesodródott az útról és a Bodza folyó medrében állt meg, de a benne utazó két személy nem szorult be, saját lábán hagyta el a helyszínt, komolyabb bajuk nem esett. 

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a december 23. és 30. közötti időszakban 871 esetet láttak el, közülük 193 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 49 szív- és érrendszeri, 67 ideggyógyászati, 263 belgyógyászati, 231 gyerekgyógyászati, 42 nőgyógyászati, 20 pszichiátriai és 95 ortopédiai sürgősség, illetve 75 sürgősségi sebészeti beavatkozás. 19 szülést bonyolítottak le, 6 lány, illetve 13 fiú jött a világra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.