Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nyelvtanulási program

Ismét lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra Sepsiszentgyörgyön, 35 év fölötti személyek is részt vehetnek.

Az önkormányzat 700 lejes támogatást nyújt azoknak a 18. életévüket betöltő személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni, és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A programra november 25-ig lehet jelentkezni.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa másodszorra szavazta meg a román-magyar nyelvtanulási program elindítását. Ennek értelmében mától, november 18-tól jelentkezhetnek az iratcsomók benyújtásával az érdeklődők.

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg.

Az idén második alkalommal induló román vagy magyar nyelvtanfolyam 2022 novembere és 2023 májusa között zajlik. A novemberben kezdődő tanfolyam heti 4 óra tevékenységet foglal magába, a teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra fizikai jelenléttel zajlik.

A programon minden olyan 18 életévét betöltő személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi állandó vagy ideiglenes lakcímmel és szakiskolai vagy líceumi végzettséggel rendelkezik. A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia: kitöltött jelentkezési űrlap, személyi igazolvány másolata, érettségi vagy szakiskolai végzettséget igazoló dokumentum és bankszámlaszám (a támogatás összegének utalásához).

Az érdeklődőknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. Az iratcsomók leadásának határideje november 25-e. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit november 28-án teszik közzé. <<
(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük