Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Miért jó, hogy havonta leolvassuk és beküldjük a villanyóra aktuális állását? (X)

Miért jó, hogy havonta leolvassuk és beküldjük a villanyóra aktuális állását? (X) Gazdaság

Még ha jelenleg védettséget is élvez az emelkedő energiaárakkal szemben, fontos, hogy folyamatosan nyomon kövesse a tényleges fogyasztását, és megtudja, hogyan csökkentheti költségeit, ugyanakkor az energiaköltségek hatékonyabb ellenőrzéséhez az első lépés az, hogy havonta figyelemmel kíséri a villanyóra állását, és jelenti azt a szolgáltatójának. A villanyóra aktuális értékének leolvasása és beküldése azzal az előnnyel jár, hogy a számlázás a mérőóra által mutatott valós fogyasztás alapján történik, valamint a további előnyökkel:

Annyit fizet amennyi energiát fogyaszt

Amennyiben havonta beküldi a villanyóra állását a önolvasási időszakban, akkor  csak az Ön által elfogyasztott energiamennyiséget fogja látni a számláján. Ezáltal elkerülheti a fogyasztási előzményeken alapuló számlázást, amely bizonyos esetekben már nem felel meg az aktuális fogyasztási szokásoknak.

Ön rendelkezik az energiafogyasztása felett, és hatékonysági intézkedéseket hozhat.   

A mérőóra leolvasásával képet kaphat arról, hogy mennyi energiát használ havonta, és amennyiben pénzt szeretne megtakarítani, lépéseket tehet fogyasztásának hatékonyabbá tétele érdekében.

Akár LED-es izzókra cseréli az izzólámpákat, akár úgy dönt, hogy új generációs készülékekre cseréli a készülékeit, a fogyasztásmérő leolvasásával nyomon követheti az energiamegtakarítást.

Kerülje el a magas korrekciós energiaszámlákat

A korrekciós számla a területi elosztó szolgáltató által végzett mérőóra-leolvasás után a fogyasztás helyére vonatkozóan kiállított számla. A becsültnél nagyobb tényleges fogyasztást tükröző és a kiegyenlítésig kiállított korrekciós számlák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a számlán feltüntetett időszakra vonatkozóan havonta jelentse be mérőóra állását.

Mennyi a kiszámlázott energia értéke az index leadása alapján?

A kiszámlázott villamosenergia ára megegyezik a fogyasztás nyilvántartásának időpontjában érvényes kereskedelmi ajánlat árával. A korrekciós számlák esetében is, függetlenül attól, hogy mekkora a számlán szereplő fogyasztási időszak, a szolgáltató a fogyasztás nyilvántartásba vételének időpontjában érvényes kereskedelmi ajánlat árát veszi figyelembe.

Mindazonáltal, a 2022/119. számú sürgősségi kormányrendelettel módosított és kiegészített 2022/27. számú sürgősségi kormányrendelet teljes érvényességi ideje alatt a kiállított számla a villamos energia és a földgáz maximált árát fogja tartalmazni, feltéve, hogy az adott fogyasztási hely a jogszabályban meghatározott fogyasztási határértékek közé esik.

A mérőállás bejelentésének módja

Az Electrica Furnizare ingyenes önleolvasási index-bejelentés szolgáltatást nyújt Önnek a Call Centeren keresztül, a 0800-800-048-as telefonszámon, az index leadási időszakát pedig feltüntetik a villanyszámláján. Az Ön által leolvasott indexet a MyElectrica alkalmazáson keresztül vagy az electricafurnizare.ro honlapon elérhető chatbot funkció segítségével is el lehet küldeni. (X)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás