Felhívás!

Pénz a megyének

Pénz a megyének Kovászna megye

Kovászna megye összesen 28.679 millió lejben részesült a kormány helyi önkormányzatoknak kiutalt év végi költségvetés-kiigazításából – tudtuk meg a Hivatalos Közlönyből. Az összeg legnagyobb részének (20 millió lej) várományosa Sepsiszentgyörgy, utána következik a megyei tanács 4 millió lejjel.

A megye többi városa közül Bodzaforduló most 866 ezer, Kovászna és Barót 500-500 ezer, Kézdivásárhely pedig 181 ezer lejnek örülhet, a községek közül pedig Bölön (649.000), Bardoc (500.000) és Kézdialmás (471.000) járt a legjobban. Tamás Sándor megyetanácselnöktől azt kérdeztük, a megyei tanács mire költi az év utolsó napján a pénzt.

– A közpénzt nem „elköltjük”, hanem a megyei sürgősségi kórház működési költségeire „fordítjuk” – nyomatékosított az elöljáró. – Év végén rendezzük a beszállítók irányába az elmaradt kifizetéseket, hiszen az idei évben a fogyóeszközök mellett sok orvosi felszerelést vásároltunk. Ezek egy része kormánytámogatással valósult meg, más része pedig saját költségvetésből. Ezen túlmenően pedig kiadjuk a kórház személyzetét is megillető vakációs jegyeket. A kórház irányába minden ígéretet teljesítettünk az idei évben, lépésről-lépésre fejlesztjük. Ezt rendkívül fontosnak tartjuk, hiszen a megyei kórház az emberek biztonságát, gyógyulását szolgálja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások