Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Mozogtak és szórakoztak

A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával közösen ötödik éve havi rendszerességgel szervezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek harminckettedik változatára pénteken december 27-én került sor. A nagy hagyománynak örvendő esemény elsősorban a kézdiszéki fiatalok bevonására összpontosul, de családoknak szóló programok sokasága is színesítette az ingyenes rendezvényt. Alkalmanként a kisgyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviselteti magát és kellemesen tölti el a két órát. Az év utolsó Mozgó Délutánjára több mint 110 személy látogatott ki, akiknek többek között lehetőségük volt szaladni, focizni, asztaliteniszezni, megismerhették a Ne pazarolj, élj többet mottóval fémjelzett kézműves tevékenységet és kipróbálhattak népszerű társasjátékokat is. Ezen kívül a jelenlévők betekintést nyertek az Egyensúly Gyermekjógába is Hodor Enikő által, aki egy órás interaktív bemutatót tartott.

Sportcélú beruházások

A magyar kormány többféle sportcélú támogatásról döntött. A Magyar Közlöny december 27-ei számában több, a sporttal összefüggő kormányrendelet jelent meg. A kormány „az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladat támogatásáról” is döntött. Az olimpiai felkészülésre az úszószövetség 20 millió forintot kap, míg Hosszú Katinka tokiói felkészülését 48 millió, Milák Kristófét 36 millió, Rasovszky Kristófét 26 millió, Kapás Boglárkáét pedig 20 millió forinttal támogatja a kabinet.

A 2027-es vizes világbajnokság előkészületeire 20 millió forintot fordíthat az úszószövetség, további 20 millió jut informatikai fejlesztésekre (például a versenyzői adatbázist kezelő-, versenyrendező programra, edzői és versenybírói adatbázisra, stb.), s emellett 48 millió az Úszó Nemzeti Program 2020 és 2024 közötti feladataira. A kajak-kenu szövetség 190 milliót költhet sportágspecifikus diagnosztikai és sportegészségügyi rendszer felállítására, a röplabda-szövetség pedig 149 milliót a válogatott csapatok felkészítésére és versenyeztetésére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük