Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra hengerelt a Sepsi–SIC

Újra hengerelt a Sepsi–SIC Sport

A címvédő Sepsi–SIC kiütéses győzelemmel zárta a 2019-es esztendőt, miután szombaton este a Sepsi Arénában 105–35 (28–9, 26–10, 27–10, 24–6) arányban gyűrték le Alexandriát a női kosárlabda Nemzeti Liga Keleti csoportjának 13. fordulójában. Legközelebb január 4-én lépnek pályára a zöld-fehér mezesek, amikor az Agronomia Bukarest otthonába látogatnak.

A házigazda sepsiszentgyörgyiek a papírformát igazolva már az első negyedben megnyugtató előnyt építettek ki a többnyire ifjúsági játékosokból álló Alexandria ellen. A festékben egyértelműen a négyszeres bajnok akarata érvényesült, amely fizikai fölényét kihasználva könnyű kosarakat szerzett. A zöld-fehérek védekezésükkel 41 eladott labdát kényszerítettek ki ellenfelükből, majd ezek egy részét értékesítve 48 pontot szereztek ellentámadásokból. A Sepsi–SIC az első félidő végén 35 ponttal vezetett (54–19), fölényét pedig a szünet után tovább növelte, ráadásul úgy, hogy a hazai csapatból minden játékos lehetőséghez jutott, és kosarat is jegyzett. A bajnoki címtartó 100. pontját Kristina Topuzović büntetődobásból szerezte, míg a vendégek a mérkőzés utolsó három percében egyszer sem találtak a gyűrűbe, így 70 ponttal maradtak alul a Sepsi Arénában.

Sorozatban másodszor is Jovana Pašić volt a zöld-fehér mezesek leghatékonyabb játékosa, a montenegrói alacsonybedobó Alexandria ellen 19 pontot szerzett, 4 lepattanót gyűjtött, 4 gólpasszt jegyzett, de 9 szerzett labda is szerepel a neve mellett a statisztikában.

Hirdetés
Hirdetés

Sepsi–SIC: Pašić 19/3, Demeter 8, Mandache 12, Gödri-Părău 16/6, Givens 16. Cserék: Orbán 4, Cătinean 2, Mîrne-Nagy 1, Vučetić 6, Topuzović 6, Kovács 7, Butler 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Alexandria: Voicu 8, Mazilu, Mihai 14/9, Fiereșteanu 3, Cucu 6. Cserék: Lungu, Crăciunescu 2, Radu Măgureanu, Botorogeanu, Bota 2, Margarit, Horlea. Vezetőedző: Mădălin Piperea.

A Sepsi–SIC legközelebb január 4-én, szombaton 16 órától a Bukaresti Agronomia vendégeként lép pályára a Nemzeti Liga Keleti csoportjának alapszakaszbeli utolsó, 14. fordulójában, majd január 9-én, csütörtökön 19 órától az Artego Bydgoszcz otthonában játszik az Európa-kupa tizenhatoddöntőjének visszavágóján. Ugyancsak január 4-én lép legközelebb pályára a Nyugati csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE, a kék-fehérek az Aradi FCC Baschet vendégei lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük