Felhívás!

Ötévesek lettek

Ötévesek lettek Kovászna megye

Vasárnap a helyi Petőfi Sándor Művelődési Házban ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját a Kézdiszentléleki Perkő Nyugdíjasklub. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub, a kézdiszentkereszti Szép Emlékek Nyugdíjasklub és a kézdivásárhelyi Nők Egyesülete is.

A jelenlévőket Kanabé Erzsébet, a szentléleki nyugdíjasklub vezetője köszöntötte, majd beszédet mondott Balogh Tibor polgármester és Pál Ferenc plébános. Ezt emléklapok kiosztása követte, majd kulturális műsorok vették át a főszerepet. Fellépett a Perkő Nyugdíjasklub ének – és tánckara, illetve külön énekelt a klub két tagja, Bartók Béla és Miklós Elemér. Meglepetéssel készült a kézdiszentléleki RMDSZ nőszervezete, és a kézdiszentléleki Apor István Gimnázium 2., 3. és 4. osztályos diákjai is külön ünnepi műsorral köszöntötték a nyugdíjasklub tagjait.

– Az öt év alatt összesen húsz kiránduláson vettünk részt, amelyből kétszer külföldre látogattunk – emlékezett vissza Kanabé Erzsébet –, habár kell valaki, aki összetartja a csapatot, nem működne ez az egész, ha az 52 tag mindenike nem lenne ennyire lelkes és odaadó.

A nyugdíjasok minden hónap második csütörtökén találkoznak, amikor felköszöntik az adott hónap névnaposait, visznek magukkal süteményt és bort, énekelnek, táncolnak. Ezen kívül megünnepelik a farsangot, a nők és férfiak napját. Énekkarukkal fellépnek március 15-én, tavaly jelen voltak a kézdivásárhelyi nyugdíjasklub születésnapján, illetve az Őszi Sokadalom révén szervezett 19. századi felvonuláson. Augusztus 20-án a Perkőre látogatnak ki, főzőversenyen vesznek részt, majd évvégén a szilvesztert is megtartják együtt.

Bartok Barbara

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 18., 9:29
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Gratulálok ” Élni kell az életben ! – hiszen az élet nem arra való , hogy várjunk , hogy valami történjen benne , hanem , hogy éljünk benne ! “