Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem megy, marad

Nem megy, marad Kovászna megye

Napra pontosan négy éve a csendőrség költött az óra helyett – mondta Antal Árpád szentgyörgyi polgármester a Bodok szálloda épületének tetején tartott hétfői sajtótájékoztatóján. Az időpont kiválasztásával azt kívánta jelezni, hogy nem tudják megállítani, a helyhatósági választásokon újabb mandátumért indul, székelyföldi és erdélyi viszonylatban is modellértékű várost kíván megvalósítani.

Nem mindenki akarja, hogy Szentgyörgy dinamikusan fejlődjön. Azoknak, akik ebben nem érdekeltek, részben sikerült is az ő lendületét is megtörni, de az emberek szeretete és belé vetett hite bírta rá, hogy folytassa munkáját, indokolta döntését az elöljáró.

– A Bodok lebontásával lezárunk egy korszakot, a modern, 21. századi épület, az új művelődési központ városunk reneszánszának szimbóluma lesz. (…) A következő évtizedben iránymutató város lesz Szentgyörgy, ehhez megvan egy Kárpát-medencei szolidaritás, közhangulat, a stratégiai partner és a csapat.

Hirdetés
Hirdetés

Antal eddigi legnagyobb megvalósításának azt tartja, hogy az emberek jobban érzik magukat a városban, és összetartó közösség van, ami nem zár ki egyes nézet­ellentéteket. Annak ellenére, hogy az emberek 90%-a véli úgy, hogy az ország rossz irányba megy, a városlakók 70%-a szerint Szentgyörgy jó irányba változik, bizonyítják a felmérések.

A kultúra kontra munkahelyek szembeállításra Antal elmondta, az önkormányzatnak korlátozott a munkahelyteremtésben a mozgástere, de amit lehet, megteszi, viszont tekintetbe véve, hogy a következő években mintegy 200 millió eurónyi befektetést kell megvalósítani, aktuális lenne, ha sok építő- és tervezőcéget alapítanának a városban, hiszen élni kell a lehetőségekkel. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 18., 10:00
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Van baj eleg!! A szokasos indok ( merthogy szeretik , meg hisznek benne???) , meg nem fejezte be , folytatni szandekszik munkajat legalabb meg 2 mandatum erejeig!! Akkor tessek levenni a lovak altal hasznalt ellenzot es tovabb latni , a negy egtaj iranyaba a varoskozponttol a varosszelekig!

 • User
  Dátum: 2020. február 18., 11:24
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ok. De hasson oda, hogy jobban keressünk. Sokkal jobban. Egyelőre viszont az a hír járja, hogy ő maga, Antal Árpád András jár közben a befektetőknél, hogy a fizetéseket letörje. Akik pedig tudnak erről, ne hallgassanak, hanem mondják el amit tudnak!

 • User
  Dátum: 2020. február 18., 19:35
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Én azért nem értem miért kell lebontani a hotelt, amikor 100 méterrel távolabb, fennebb, ott a kultúrpalota romos állapotban amit ki lehetne javítani és lehetne használni.Én a volt hotelt átalakítanám ügyes kis lakásokká, amit akár idősek, akár fiatalok használhatnának bér fejében amit ki is tudnak fizetni.Sajnálkoznak, hogy a 18 évet betöltött gyermekotthonban lakó fiatalokat menesztik, hát kérem akkor miért nem lehetne nekik felajánlani ott apró kis szállásokat, hogy boldoguljon az életben? Tudom ez nem hozna milliárdos befektetést-hasznot de sokkal humánusabb lenne.Miért széttörni valamit ami áll, hogy helyébe egyebet építsenek? Azért a város nem olyan nagy kultúrterhelt,hogy akkora központot építsenek neki.Ez inkább tűnik a grandománia egyik fölös építkezésének amely aztán parlagon marad mert ki használná?

 • User
  Dátum: 2020. február 19., 11:30
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mi az , hogy „marad’??? Mi ez az arrogans kijelentes? Marad , ha ujravalasztjak ! Ja, lehet azok a nenikek akik „hisznek neki es biznak benne” mert olyan fess fiatalember …..a tobbi nem is szamit.

  • User
   Dátum: 2020. február 19., 21:17
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Petre Roman sindroma… a fogatlan mami …il votez pe dl Roman ca e barbat frumos.Yakkor mit mondjunk?Azt ,hogy megvannak a magunk petrerománjaink.