Hirdetés
Hirdetés

„Ön mi tenne?”

A romániai magyarság sérelmeiről beszélt napirend előtti felszólalásában, Klaus Iohannis államfőnek üzenve, Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő szerdán a bukaresti képviselőházban – tudatta a szerkesztőségünkhez eljuttatott közleményében a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezete.

Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ jelöltlistáján parlamenti képviselővé választott politikus azt sérelmezte, hogy a romániai stadionokban rendszeresen hallható a „Kifelé a magyarokkal az országból!” rigmus, és sem az illetékes hatóságok nem végzik a dolgukat, sem az államfő nem avatkozik közbe. „Miért nem hajlandó fellépni ez ellen? Ha azt kiáltanák, kifelé a szászokkal az országból, mit tenne? Közbelépne? Énekelné még szívére tett kézzel Románia himnuszát? A szászokat Ceaușescu eladta, de mondom én Önnek, velünk nem fog menni. Mi Erdélyben és a Székelyföldön otthon vagyunk, nem fogunk elmenni soha sehova, és nem is fogunk beolvadni. Nem vagyunk másodrendű állampolgárok, azt akarjuk, hogy Románia is tartsa tiszteletben az emberi jogokat” – mutatott rá a háromszéki képviselő az erdélyi szász nemzetiségű államfőhöz fordulva.

Kulcsár-Terza József szerint a magyarok nem felejtik el Iohannisnak, hogy kigúnyolta őket a „Jó napot kívánok, PSD” – köszöntéssel, és hogy „hazudott a közvéleménynek”, azt állítva, hogy a Szociáldemokrata Párt eladja Erdélyt a magyaroknak, miközben lényegében Székelyföld autonómiastatútumáról volt szó. „Amikor Ön azt mondja, »úgynevezett« Székelyföld, a székelyeket gúnyolja ki. De ne feledje, Ön ma államelnök, holnap nem. Székelyföld azonban volt, van és lesz. Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek!” – zárta napirend előtti felszólalását Kulcsár-Terza, amelyet levélben továbbított Klaus Iohannis államelnöknek is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük