Hirdetés
Hirdetés

Nincs vállalkozó

Nincs vállalkozó Kovászna megye

Mi az oka annak, hogy a háromszéki termelőknek nincs saját üzletük a sepsiszentgyörgyi piacon – ezzel a kérdéssel kerestük meg Könczei Csabát, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetőjét, miután a Hargita megyei termelők hónapok óta sikeresen tartanak fenn egy piaci üzlethelyiséget. (Ez a napokban éppen költözik – szerk.)

Hirdetés
Hirdetés

Semmi egyéb nem hiányzik hozzá, mint egy vállalkozó szellemű ember – nyilatkozta Könczei.
– Termelő, tej, sajt, méz, tojás, lekvár stb. volna bőven, és mindenki egyetért abban, hogy az értékesítést egy szövetkezeten keresztül lehetne a legegyszerűbben megoldani. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy legyen legalább egy vállalkozó szellemű személy, aki nem feltétlen kellene, hogy a termelők közül kikerüljön, aki felvállalja, hogy valamilyen program szerint begyűjti a termékeket, gondoskodik az üzlet működtetéséről, és kifizeti a termelőket. Természetesen ebből neki is nyernie kell valamit, az üzlet bérletét, illetve az eladó bérét is ki kellene fizetnie, de az nem akkora összeg, amit ne „bírna el” egy ilyen társulás – vélekedik a szakember.

Az igazgató azt mondja: bár az utóbbi időben csökkent, de még mindig nagy fenntartásaik vannak az embereknek a „rossz emlékű” szövetkezetekkel szemben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük