Felhívás!

Nem találtak az adatok

Mint arról korábbi lapszámunkban beszámoltunk, Dálnok polgármestere kifogásolta, hogy a sepsiszentgyörgyi TEGA Rt. köztisztasági vállalat szerződést bontott a lakossággal, és a polgármesteri hivatalra ruházta a szemétdíj begyűjtését. A Tega Rt. vezetője szerint az együttműködés- és kommunikációhiány miatt jutottak idáig.

Marti István dálnoki polgármester azt kifogásolta, hogy a gazdalajstromban, amelynek alapján meghozta a TEGA Rt. a döntést (arra hivatkozva, hogy nem volt meg a 80%-os lefedettség), több, időközben elhalálozott személy, továbbá külföldre költözött, vagy az év nagy részében ott munkát vállaló egyén is szerepelt. Rámutatott, a településen, 4–5 házszám kivételével, a háztartások zömének volt szerződése a vállalattal.

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője megkeresésünkre elmondta, számtalan alkalommal hivatalosan üzentek a dálnoki településvezetésnek, ám nem kaptak választ.

– Más településeken kellett volna a szolgáltatásaink árát megemeljük azért, mert egyes helyeken nincs lefedettség: ez nem becsületes. Még júniusban kértük a településvezetést, hogy jöjjenek megbeszélésre.

Ezt követően további leveleket küldtünk, de mindhiába. Annyit kellett volna tenni, hogy közösen átnézzük a gazdalajstromot, és azonosítsuk a családgyarapodást, hiszen a mi statisztikáinkban Dálnokon 954 polgár lakik, viszont a Tegával csupán 538-személy állt szerződéses viszonyban. Ez azért képtelenség, hogy senki nem született, csak elhalálozott, illetve elvándorolt. Az elöljáró szerint 4–5 házszám kivételével mindenkinek van szerződése a Tegával, hát, a fentiek tükrében akkor elég sokan lehetnek egy-egy házszámra bejegyezve – jegyezte meg Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.