Felhívás!

Számvetés Baróton

Barót önkormányzata első ízben tett közzé polgármesteri számvetést, legalábbis, ami az elmúlt éveket illeti, tényleges számadatokkal alátámasztva, milyen munkálatokat végzett az önkormányzat tavaly, azok mennyibe kerültek.

Így például választ kaphatott kérdésére az is, aki a tanácsosoktól érdeklődött afelől, hogy mennyibe került, idézzük úgy, ahogy a kérdés elhangzott a tanácsülésen, a „bányászok megmosdatása”, vagyis a városközponti bányászszobor megtisztítása. Nos, a szakcéggel elvégezetett művelet, szárazjeges, nem invazív felülettisztítással, állagmegóvással együtt 29.990 lejbe került. A véczeri emlékmű környezetének rendezéséért 78.400 lejt fizetett a város.

Természetesen ez csak egy töredéke annak a rengeteg kiadásnak, ami egy év alatt terheli a polgármesteri hivatalt, s aminek alig-alig van kézzelfogható látszata az állampolgárok szemszögéből nézve.
Nem kevés pénzbe, 75 ezer lejbe került csupán a sáncok takarítása Felsőrákoson, egy olyan munkálat, amire az elmúlt 30 évben senki nem fordított figyelmet. Ezt a sánctakarítást most Bibarcfalván folytatják, de minden településen sort kerítenek rá. A bodosi temető bejáratának rendbetétele 106.700 lejbe került, a miklósvári ravatalozó befejezésére, környékének leaszfaltozására 70.805 lejt fizettek, hogy csak néhány példát említsünk.

Benedek-Huszár János polgármester is tudatában van annak, hogy „a megvalósítások kurta listája” eltörpül a rá váró, magas feladathalmaz mellett, ám hiszi, hogy a kitartó munka meghozza azt a gyümölcsöt, melyet a barótiak annyira várnak, és azt ígérte, hogy idei terveiről bővebben majd a költségvetés elfogadása után fog beszámolni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.